08/03/2017

“Τα μάτια μας στα Σκόπια”...γιατί υπάρχει κίνδυνος

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΠΟΥΣΤΙΚΟ" ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΗΣΑΜΕ ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ  ΒΓΟΥΝ, ΘΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ,  ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΔΑΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑΝ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΣ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΑΠΛΟ, ΠΡΑΚΤΙΚΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΜΕΤΡΟ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΠΟΥΣΤΙΚΟ" ΑΡΘΡΟ.

Τώρα όλα αυτά, σε μια βιαστική και επιπόλαιη ακρόαση, μπορούν να ηχούν ως ανακουφιστική μουσική σε ένα ελληνικό ακροατήριο με αλλεργικές αντιδράσεις και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του κ. Γκρουέφσκι, για τις γκροτέσκες προσπάθειές του να προσδώσει στο νεοσύστατο έθνος του ιστορικό βάθος και μύθο με τη σύληση μνημείων της ελληνικής ιστορίας. Σε πείσμα όμως αυτού του αισθήματος και υπό την πίεση της απειλητικής συγκυρίας επιβάλλεται η επανεξέταση θέσεων και γραμμής πορείας που υπαγορεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι στη σύγκρουση που αναπτύσσεται στη διπλανή χώρα, σε μικροκλίμακα της διεθνούς αναμέτρησης μεταξύ των δύο στρατοπέδων: των «προοδευτικών» οπαδών της εθνικής πολτοποίησης, υπό τη σημαία του «ανθρωπιστικού παρεμβατισμού» (R2p =Right to Protect) και των συντηρητικών οπαδών προστασίας του έθνους και των παραδοσιακών υποστυλωμάτων του, ως το αναντικατάστατο πλαίσιο ασφάλειας, ελευθερίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών του.

Η εφαρμογή του σχεδίου Τίμοθυ Λες στη γειτονική χώρα μάς απαλλάσσει ενδεχομένως μεσο-μακροπρόθεσμα από την ημικρανία του ονόματος και της σημαίας -ιάσιμη ίσως και με άλλη, διπλωματική θεραπεία υπό το σημερινό καθεστώς ανάγκης. Αλλά πιθανότατα θα μας προκαλέσει εγκεφαλικό όγκο, από την εκτόπιση ενός ενοχλητικού αλλά σχετικά ακίνδυνου γείτονα, από μια διογκωμένη και αρπακτική σύμμαχο της Τουρκίας και μιαν άλλη επίσης κερδοφόρα από την εξέλιξη γείτονα, με παραδοσιακή έλξη προς Νότο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://www.militaire.gr/

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ "ΠΟΥΣΤΙΚΟ" ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΑΣ...ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ...ΔΟΓΜΑ "ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ. (ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ). http://www.militaire.gr/

No comments :

Post a Comment