8.3.17

Η Ισπανία ανακοινώνει τις έρευνες του ΤΣΕΣΜΕ στο Αιγαίο

Τις τουρκικές NAVTEX στο Αιγαίο υιοθετεί η Ισπανική Υδρογραφική Υπηρεσία και ανακοινώνει έρευνες από το ΤΣΕΣΜΕ στο Αιγαίο! Πισώπλατο χτύπημα ή αμέλεια που όμως έχει συνέπειες στα εθνικά μας θέματα; Η Ισπανία μέσω της Υδρογραφικής της Υπηρεσίας, ανακοίνωσε προς όλους τους ναυτιλομένους ότι το ερευνητικό πλοίο ΤΣΕΣΜΕ θα βγει για έρευνες στο Αιγαίο! Υιοθετώντας πάλι πλήρως και παράτυπα τις τουρκικές NAVTEX για την περιοχή του Αιγαίου, η Ισπανική Υδρογραφική Υπηρεσία που είναι συντονιστής στην περιοχή της Μεσογείου, ανακοίνωσε χθες τις έρευνες το ΤΣΕΣΜΕ στην περιοχή μεταξύ Αγίου Όρους και Λήμνου.

To ArmyNOw.Net είχε ήδη από προχθές αναφερθεί στο θέμα και έχει υποβάλει σχετικό ερώτημα στο ΓΕΝ, πλην όμως ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια σαφή απάντηση για το εάν η Ελλάδα έχει διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η Ισπανική Υδρογραφική Υπηρεσία αναπαράγει τα μηνύματα της Τουρκίας, χωρίς η Τουρκία να έχει αρμοδιότητα στο Αιγαίο. Για να γίνει κατανοητό είναι σαν η Ελλάδα να ανακοινώσει αυθαίρετα έρευνες στην Ιταλία και να ζητήσει από την Ισπανία να τις περιλάβει στις επίσημες ανακοινώσεις του συντονιστή και αυτή να το κάνει! Η Ισπανία έχει αναλάβει συντονίστρια χώρα για την περιοχή της Μεσογείου στον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό IMO.

Η Maritime Safety Committee του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού IMO καθόρισε το 1987 τις περιοχές ευθύνης για τις χώρες. Η υπηρεσία NAVTEX της Ελλάδας ανήκει στην περιοχή της Μεσογείου NAVAREA III συντονιστής της οποίας είναι η Ισπανική Υδρογραφική Υπηρεσία. Στο Αιγαίο η περιοχή ευθύνης για την έκδοση NAVTEX ανήκει στην Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία από τους σταθμούς εκπομπής του Ηρακλείου και της Λήμνου. Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή για την συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση, για περαιτέρω εκπομπή των μηνυμάτων από τους σταθμούς NAVTEX που αφορούν στις Ελληνικές θάλασσες, με συναρμόδιες υπηρεσίες την ΕΜΥ και το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

http://www.armynow.net/proklisi-ispania-anakoinwnei-erevnes-cesme-aigaio/

No comments :