15.3.17

Κ. Γαβρόγλου: «Θυμηθείτε τη διαμάχη για τα Θρησκευτικά. Θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα γίνει με το μάθημα της Ιστορίας»

...δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ημερίδα που διοργάνωσε η δεύτερη για την Παιδεία.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το μάθημα της Ιστορίας. Οι Συριζαίοι έχουν βαλθεί να εφαρμόζουν κατά γράμμα, ανθελληνική πολιτική, σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Έτσι, λοιπόν, ο νέος υπουργός παιδείας συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του προκατόχου του Νίκου Φίλη. «Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) θα ανοίξει τη συζήτηση σύντομα για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας», συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τις αλλαγές που θα έρθουν από Σεπτέμβρη στα σχολεία. Με ανοιχτό το μέτωπο με τους φιλολόγους, οι οποίοι έχουν επιτεθεί πολλάκις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της στα μαθήματα της Ιστορίας και των Αρχαίων, ο υπέρμαχος του διαλόγου και της συναίνεσης Κώστας Γαβρόγλου εμφανίστηκε έτοιμος να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις για τις παρεμβάσεις που θέλει να κάνει στην Ιστορία. Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα στην ομιλία του, σχολιάζοντας γενικότερα τις επερχόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση: «Δεν ζητάμε ιδεολογική συναίνεση, ζητάμε πολιτική συναίνεση».

Στο μικροσκόπιο του ΙΕΠ, που επεξεργάζεται πυρετωδώς τα νέα προγράμματα σπουδών, βρίσκονται τόσο το θέμα της διδασκαλίας της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας όσο και η κατάργηση της επανάληψης ιστορικών ενοτήτων που επανεμφανίζονται σε βιβλία του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. «Καταργούμε τις επαναλήψεις σε διάφορες τάξεις. Προχωράμε σε σταδιακή οικοδόμηση βάσει ηλικίας και γνωσιακής ικανότητας», συμπλήρωσε τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης στην ίδια ημερίδα. Το γενικό πλαίσιο που επεξεργάζεται το ΙΕΠ είναι η δραστική μείωση της ύλης στο μάθημα της Ιστορίας, περιορίζοντας την έκταση των θεματικών ενοτήτων, με την κατάργηση της επαναφοράς σε διαφορετικές τάξεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ίδιων ιστορικών περιόδων.

Μία πρώτη γεύση είχε δώσει η ηγεσία επί υπουργίας Νίκου Φίλη τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν έστειλε οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για «συνοπτική» διδασκαλία ορισμένων θεματικών στην Α’ Λυκείου, όπως κεφάλαια που αφορούσαν ιστορικές πτυχές του έργου του Μ. Αλεξάνδρου. Η συνοπτική διδασκαλία βέβαια συνοδευόταν και με μη εξέταση των εν λόγω χρονικών περιόδων. Οι φιλόλογοι τότε είχαν εξεγερθεί κατά της ηγεσίας καταγγέλλοντας πως επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στη «συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Στελέχη του υπουργείου είχαν υπερασπιστεί την απόφασή τους σημειώνοντας ότι πολλά κεφάλαια έχουν διδαχθεί σε προηγούμενες σχολικές τάξεις και πως πρόκειται για εξορθολογισμό της ύλης… Και όταν οι πολιτικάντηδες μιλούν για “εξορθολογισμό της ύλης” καταλαβαίνετε τι εννοούν…

http://www.elkosmos.gr/

2 comments :

Anonymous said...

ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΟΥ...;;; ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΛΥΤΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ...!!! ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ...

Anonymous said...

Αυτός εν γνώση του διαλύει πλέον το Έθνος,όχι το κράτος. Εγκληματεί όπως όλο η συμμορία του, επάνω στους τάφους των Ηρώων και των προγόνων μας.Συνειδητά και προμελετημένα εξοντώνουν το θεσμό της Ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας,τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων,την πίστη του και τα Ιερά του, σε αγαστή συνεργασία με την άλλη συμμορία των μαυροφορεμένων καθαρμάτων, τους πουλημένους Ιεράρχες και ηγουμένους κηφήνες. Η νέοι της Ελλάδος που θα έπρεπε να ριχτούν στην μάχη εναντίων τους και να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους,λάκισαν - λιποτάκτησαν στην αλλοδαπή να γλυτώσουν κι όσοι έμειναν ασχολούνται με τον Ολυμπιακό - παναθηναϊκό κ.λ.π. οικονομικές συμμορίες,τα ipand και ο,τι άλλο μπιχλιμπίδι έχει ο βόθρος.Ποιος απέμεινε ν΄αγωνιστεί ?? Οι τρίτη ηλικία ? Αυτή εξοντώνεται συστηματικά από υπέρογκους φόρους,οικογενειακά φορτία,έλλειψη Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,μείωση συντάξεων,οικονομική στήριξη έγγαμων τέκνων κ.λ.π. και τα χρόνια τους πλέον μετρούνται στα δάκτυλα. Υπάρχει και η νέα γενιά των 200 Ευρώ, όπως ψιττακίζουν νυχθημερόν οι καλοταϊσμένες τηλεοπτικές πόρνες (όσοι είναι τυχεροί και τα βρίσκουν), αλλά αυτή η γενιά πάσχει από κάλλους των δακτύλων από το συνεχές σύρσιμο των οθονών αφής, η οποία γενιά ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Τέσσερις κάθονται σε ένα τραπέζι αλλά δεν έχουν επικοινωνία μεταξύ τους,παρά μόνο γρυλίσματα και άναρθρες κραυγές. Γιαυτό οι κυβερνητικοί δολοφόνοι τους έχουν στοχοποιήσει. Όχι μόνον αυτούς αλλά και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους. Η Εξαφάνιση του Ελληνικού γένους είναι προ των πυλών. Μόνο αν Ο Θεός βοηθήσει υπάρχει ελπίδα σωτηρίας πλέον.