1.3.17

Ιταλία: Αναγνωρίστηκε ο... γονεϊκός ρόλος δυο ομοφυλόφιλων

Για πρώτη φορά η ιταλική δικαιοσύνη αναγνώρισε τον γονεϊκό ρόλο δυο ομοφυλόφιλων, οι οποίοι απέκτησαν δυο παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με την βοήθεια παρένθετης μητέρας. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από το εφετείο της πόλης Τρέντο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Οι δικαστές, μεταξύ των άλλων θέλησαν να υπογραμμίσουν ότι «επικυρώνεται η ισχύς αμερικανικού εγγράφου που πιστοποιεί την γονεϊκή σχέση και των δυο ανδρών με τα παιδιά» ενώ ιταλοί νομικοί τονίζουν πως «με την απόφαση αυτή γίνεται σαφές ότι δεν έχει σημασία χάρη σε ποιά επιστημονική μέθοδο αναπαραγωγής γεννήθηκε το παιδί, αλλά η βούληση να αναλάβει, το ζευγάρι, υποχρεώσεις και καθήκοντα του γονέα».

Τα δικαιώματα των παιδιών, ουσιαστικά, με την απόφαση αυτή θεωρούνται σαφώς σημαντικότερα από την ύπαρξη ή όχι, γενετικής σχέσης με έναν από τους δυο γονείς. «Ελπίζουμε όλα τα δικαστήρια της Ιταλίας να ακολουθήσουν, τώρα, τον δρόμο του εφετείου του Τρέντο, ώστε να μπορέσει να αναγνωρισθεί, πάντα, η σχέση των παιδιών και με τους δυο ομοφυλόφιλους γονείς τους», σχολίασε ο ιταλικός σύνδεσμος των «οικογενειών Ουράνιο Τόξο».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση, υπενθυμίζοντας ότι στην χώρα δεν έχει ακόμη εγκριθεί ένας σαφής νόμος που να ισχύει για όλες τις περιπτώσεις ομοφυλόφιλων ζευγαριών που αποκτούν παιδιά με την βοήθεια παρένθετης μητέρας.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΚΑΛΛΕΙΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΣΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ;

2 comments :

Anonymous said...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ/ΜΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΟΠΟΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ;ΜΑ ΤΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ!

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ said...

Εξ όνυχος τον λεόντα.
Η Νέα τάξη Πραγμάτων σε όλο της το μεγαλείο. Με αυτό τον τρόπο η ελευθερία του ατόμου γίνεται δύσκολη αφού η ελευθερία θέλει αρετή και η αρετή δεν συνάδει με αρρωστημένες καταστάσεις. Που είναι αυτές οι Οργανώσεις για το παιδί;
Συγχαρητήρια στον προσκυνημένο δικαστή.
Γιατί δεν το δίνουν στη μητέρα που το κυοφόρησε να το μεγαλώσει και αυτοί να είναι νονοί;

Στέργιος Σμυρλής