31/03/2017

Αλβανία: Τουρκικό υποβρύχιο στο λιμάνι του Δυρραχίου - Συνεχίζεται το άνοιγμα γραφείων Στρατιωτικής Κινητοποίησης σε όλη τη χώρα

Το υποβρύχιο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κλάσης 209, TCG Yıldıray (S-350) με κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Β΄ Ερσόι Ακτσά, έφθασε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Δυρραχίου και έχει δέσει στην 5η αποβάθρα του λιμανιού. Το υποβρύχιο που αναμένονταν από νωρίς, συνοδεύθηκε από το μικρό ιστιοπλοϊκό μηχανοκίνητο σκάφος 01 και το 118 του αλβανικού στόλου από το ακρωτήρι ‘Palit’, προς το λιμάνι στο οποίο προβλέπεται να παραμείνει τέσσερις ημέρες.  Το υποβρύχιο έχει μήκος περίπου 62 μέτρα και έχει συνολική μεταφορική ικανότητα 1456 τόνων. Είναι εξοπλισμένο με οκτώ τορπίλες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Έχει πλήρωμα 45 ανδρών διαφόρων τάξεων. Μετά την είσοδό του στο λιμάνι, ο πλοίαρχος και αξιωματικοί το αναμένεται να έχουν χωριστές συναντήσεις με τον δήμαρχο του Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο και με τον νομάρχη του Δυρραχίου Ρολάντ Τζελίλι. Στην διάρκεια της επίσκεψης των τεσσάρων ημερών, το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ιστορικά κέντρα των Δυρραχίου, Σκόδρας και Κρούγιας και στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας με την ομάδα του αλβανικού στόλου. Το υποβρύχιο έπλευσε στο Δυρράχιο μετά από μια κοινή στρατιωτική άσκηση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στην ιταλική ακτή, γράφει το τοπικό δημοσίευμα.

Στην ενίσχυση των εφεδρικών δυνάμεων στη Αλβανία εντάσσει το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας το άνοιγμα γραφείων Κινητοποίησης σε όλη την επικράτεια. Η υπουργός Άμυνας κα Μίμι Κοδέλι εγκαινίασε αυτήν την εβδομάδα τα γραφεία στο Δυρράχιο, Μπεράτ και Λούσνιε. Συνοδευόμενη από βουλευτές του Κοινοβουλίου και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Κοδέλι ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα γραφείο Κινητοποίησης σε κάθε νομό, με την πεποίθηση ότι οι πολιτοφυλακές αυτές θα παράσχουν σημαντική βοήθεια στην κοινωνία επικουρώντας το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως σε γεγονότα αναζήτησης- διάσωσης, είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερα μέλη για κάθε περίπτωση, που είναι αναγκαία και απαραίτητα. Η εμπειρία τους με συγκεκριμένα επαγγέλματα, με τις γνώσεις που έχουν, αποτελούν βασικό στοιχείο για το στρατό και είναι απαραίτητοι», είπε η υπουργός αναφερόμενη στους εφέδρους που θα ενταχθούν σε αυτά τα γραφεία του υπουργείου Άμυνας σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι τα Γραφεία Κινητοποίησης απευθύνονται αποκλειστικά σε εφέδρους που επανδρώσουν τις μονάδες αυτές σε κάθε πόλη βάσει ενός σχεδίου που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment