31.3.17

Κουμάνοβο: Οι Αλβανοί κατέβασαν τη σημαία των Σκοπίων και σήκωσαν την αλβανική - Οι Κοσσοβάροι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε νέο πόλεμο

Η αστυνομία στην πόλη Κουμάνοβο των Σκοπίων "χτύπησε συναγερμό" μετά από την ανάρτηση, σε ένα ιστό στην κεντρική πλατεία της πόλης, της αλβανικής σημαίας, ενώ συγχρόνως κατέβασαν τη σημαία του κράτους των Σκοπίων. Η σημαία που βρίσκονται σε ιστό ύψους 16 μέτρων κατέβηκε από δύο νεαρούς Αλβανούς που ανέβηκαν σε αυτόν. Η πόλη «βράζει» από τις αστυνομικές δυνάμεις, σημειώνει το δημοσίευμα του «Lajmpress», που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό αυτό, ωστόσο πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ένας από τους δύο Αλβανούς που ανήρτησαν την αλβανική σημαία συνελήφθη αμέσως.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Κοσσυφοπέδιο, το 58 τοις εκατό του πληθυσμού εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει σε πόλεμο εάν αυτός αφορά τη χώρα του. Η αναφορά αυτή γίνεται βάσει στοιχείων των ξένων μέσων ενημέρωσης, όπως γράφει το δημοσίευμα της «Telegrafi» που αναφέρεται στα αποτελέσματα έρευνας του «Gallup International» με ερωτηθέντες 62 χιλιάδες άτομα σε 64 χώρες. Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (61%) δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, ενώ το 27 % δεν θα το έκανε. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην έρευνα οι γυναίκες έχουν εκφράσει την ετοιμότητα για πόλεμο σε ποσοστό 52% ενώ οι άνδρες στο 67%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Al Jazeera» οι ηλικίες που δείχνουν προτίμηση για τον πόλεμο είναι οι νέοι ηλικίας από 18 ως 34 ετών που καλύπτουν το 66 τοις εκατό της έρευνας.

The Hellenic Information Team

No comments :