26/03/2017

Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: «Η αγάπη μας για τα παιδιά των προσφύγων θα διώξει το φόβο»

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί πρόγραμμα δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης σε παιδιά προσφύγων» που διαβιούν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και στοχεύουν αφενός να απασχολήσουν δημιουργικά τα νήπια ηλικίας 3-5 ετών και να προσφέρουν μαθήματα μητρικής γλώσσας και ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά 6-15 ετών. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον κορυφαίο, παγκοσμίως, ανθρωπιστικό διακυβερνητικό οργανισμό την Unicef, τη Φιλανδική και τη Σουηδική Εκκλησία και την μη κυβερνητική οργάνωση «Έλιξ». Η ενισχυτική διδασκαλία αφορά στα μαθήματα που θα διδαχθούν τα παιδιά στις τάξεις υποδοχής του ελληνικού σχολείου με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωση τους στις εν λόγω τάξεις για την σχολική χρονιά 2016-2017. Παράλληλα, το πρόγραμμα απευθύνεται και στην ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών που έπεται της ηλικίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Για την ομάδα αυτή διεξάγονται προγράμματα εκπαίδευσης της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας, ατομικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την UNICEF και την Γενική Διεύθυνση ECHO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με τον οργανισμό Finn Church Aid.Το πρόγραμμα υλοποιείται με προσωπικό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και με εκπαιδευτικό υλικό και αναλώσιμα (στυλό, μολύβια, παιχνίδια κλπ) του οργανισμού, ο οποίος επίσης παρέχει σχολικό εξοπλισμό (θρανία, καρέκλες, βιβλιοθήκες κτλ).

Μήνυμα ότι «η αγάπη είναι πιο δυνατή από το φόβο» έστειλε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» από το Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα παιδιά όλου του κόσμου, που λειτουργεί στην Ομόνοια. Ο κ. Δήμτσας μαζί με τους συνεργάτες του από την Μη Κυβερνητική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα τα προσφυγόπουλα, που παρακολουθούν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και προσέφερε δώρα του προγράμματος «We care» του Ιδρύματος «Ελπίδα» της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογάννη. Παράλληλα ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης που αφορούν μεταξύ των άλλων στην διδασκαλία της ελληνικής, της αγγλικής γλώσσας και της μητρικής γλώσσας, τον αθλητισμό, τη μουσική και το δημιουργικό παιχνίδι. «Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την «Αποστολή», ανέφερε ο κ. Δήμτσας, βοηθούν τα παιδιά -ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο- να απολαμβάνουν του δικαιώματός τους σε μια ποιοτική εκπαίδευση και έναν ανθρώπινο κόσμο. Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών εργαζόμαστε καθημερινά για να προστατεύσουμε τα παιδιά, που έφθασαν στην χώρα μας από εμπόλεμες ζώνες, και να τα βοηθήσουμε να πάνε στο σχολείο, να τα κρατήσουμε υγιή, να τα βοηθήσουμε να ανακάμψουν από τα ψυχικά τους τραύματα, να τους συμπαρασταθούμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν». Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας με τις δηλώσεις του ευχαρίστησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία, Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ευγενική προσφορά των δώρων στα προσφυγόπουλα αλλά κυρίως για την εμπιστοσύνη της στο έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» τη συνεργασία και την αρωγή της σε κάθε προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς.

http://www.protothema.gr/

1 comment :

  1. Anonymous26/3/17 21:00

    Εκτός από εκπαιδευτικό υλικό και αναλώσιμα υλικά στυλό και μολύβια να τους χορηγήσετε και αρκουδάκια για να έχουν να προπονούνται στα δικά τους “...προγράμματα εκπαίδευσης ατομικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής”:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3208660/Child-abuse-wicked-sort-Shocking-new-ISIS-video-shows-baby-faced-three-year-old-boy-behead-TEDDY-BEAR.html

    ΙΣΧΥΣ νομίζω ότι είναι καιρός να συμβάλετε και εσείς μ’ ενεργό δράση για τα δικαιώματα και προστασία των ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ των “προσφυγόπουλων”!

    ReplyDelete