3.3.17

Το ΝΑΤΟ υποψιάζεται ότι πίσω από το πραξικόπημα ήταν ο Ερντογάν.

Σε μια ατεκμηρίωτη διαρροή στο νορβηγικό μέσο Aldrimer.no, αναφέρεται ότι «Ανώτερες πηγές του ΝΑΤΟ» σήμερα πιστεύουν ότι το πραξικόπημα του Ιουλίου (Παρασκευή 15 Ιούλη 2016) οργανώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία. Οι πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει μια έγγραφη τεκμηρίωση προς υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού γιατί πρόκειται «απλά για πάρα πολύ ευαίσθητη» υπόθεση και ότι «οι ανώτεροι στρατηγοί του ΝΑΤΟ έχουν καταλήξει ότι δεν υπήρξε πραξικόπημα παρά μόνο ένα κατασκευασμένο από τον πρόεδρο της Τουρκίας στρατιωτικό επεισόδιο. «Εάν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ήθελαν να προβούν σε πραξικόπημα, θα το πετύχαιναν. Αυτό είναι παράδοση στην Τουρκία. Την επόμενη ήδη ημέρα είχαν μια λίστα με 1600 ονόματα των ανθρώπων που ήθελαν να καταζητήσουν» φέρεται ν΄ανέφερε μία από τις πηγές του ΝΑΤΟ στο δημοσιογράφο του Aldrimer.no τον Kjetil Stormark.

Η επίσημη εξήγηση της τουρκικής κυβέρνησης είναι ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε από υποστηρικτές του Fetthulah Γκιουλέν που βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Saylorsburg, στην Πενσυλβάνια. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το πραξικόπημα.

https://dimpenews.com/

1 comment :

XXXX. said...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΝΑ ΤΟ "ΣΦΥΡΙΞΕΙ" ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ...ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΤΙ" ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΣΙΑ (Η ΜΙΑ ΦΡΑΞΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ)...ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ!!ΑΛΛΑ Δ-Ε-Ν ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ....Η ΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ....ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΩΡΑ)...ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ.

ΧΧΧΧ.