1.3.17

Μαζική κυβερνο-επίθεση σε ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

Στις 19.00 το βράδυ της Κυριακής, ξεκίνησε μια συντονισμένη “επίθεση” στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ. Μέχρι τις 20.30 το βράδυ είχαν καταγραφεί περίπου 20.000 επιθέσεις, οι οποίες προέρχονταν απ΄ όλο το κόσμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι βρίσκονταν σ΄ όλο…το πλανήτη! Η επίθεση προφανώς προερχόταν από μία “πηγή” η οποία χρησιμοποίουσε υπολογιστές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις απ΄όλο το κόσμο. Όλη αυτή την “ηλεκτρονική ισχύ” την κατηύθυναν προς τους υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ , του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, με στόχο να “ρίξουν” τις σελίδες και προφανώς να τοποθετήσουν στη θέση τους κάτι άλλο κάνοντας επίδειξη δύναμης. Το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα ήταν διόλου τιμητικό για την Ελλάδα! Ακόμη και μια τουρκική σημαία να “ανέβαινε” σε ιστοσελίδα Γενικού Επιτελείου, θα προκαλούσε ζήτημα, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της επίθεσης είναι το γεγονός ότι σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ, έγινε ανάκληση του εξειδικευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσωπικού.

Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ οι βάρδιες των “αντιχάκερς” αντιμετώπισαν την 90λεπτη επίθεση αποτελεσματικά! Οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσίασαν στιγμιαίες αστάθειες αλλά κανείς δεν μπόρεσε να “εισβάλει” σ΄αυτές. Σ΄ ότι αφορά απόρρητα σχέδια και στοιχεία των ΕΔ, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού όλα αυτά βρίσκονται εκτός οποιουδήποτε δικτύου. Οι μαζικές επιθέσεις είχαν στόχο να προκαλέσουν ένα πλήγμα στο γόητρο των ΕΔ. Δεν το πέτυχαν ούτε αυτό.

Η  επίθεση, αποδίδεται σε Τούρκους και το επεισόδιο εντάσσεται στις πολλαπλασιαζόμενες τουρκικές προκλήσεις της τελευταίας περιόδου.

http://www.militaire.gr/

No comments :