07/03/2017

Ένστολοι αστυνομικοί θα συμμετέχουν στην παρέλαση των χαρωπών στο ...“Athens Pride" της 10ης Ιουνίου ;

ΣΧΟΛΙΟ Ε.Κ: Όπως διαβάζουμε σε “ενημερωτικά” Μέσα, στην Ελλάδα υπάρχουν ΛΟΑΤ αστυνομικοί οι οποίοι μάλιστα καλύπτονται και από μια “οργάνωση” ομπρέλα από διάφορα κράτη της Ευρώπης. Όπως μαθαίνουμε θα συμμετέχουν, ένοπλοι, ΛΟΑΤ (σικ) αστυνομικοί στην παρέλαση της 10ης Ιουνίου στο “Athens Pride . Εμείς, επειδή δεν είμαστε προκατειλημένοι αλλά αντιθέτως, ανοιχτοί σε προοδευτικές ιδέες, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα και περιμένουμε την πρόταση να αντικατασταθούν οι χακί στολές των ΜΑΤ με ροζ για να είναι ασορτί με την νέα "χαρούμενη τάξη πραγμάτων…“

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΥΔΕΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
https://www.youtube.com/watch?v=jo3m2ATiomY

Διαβάστε λοιπόν το ”ρεπορτάζ “και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα…

Ενστολοι αστυνομικοί από τουλάχιστον δεκατέσσερα κράτη της Ε.Ε θα συμμετάσχουν στο Athens Pride στις 10 Ιουνίου, στην πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, προκειμένου να στηρίξουν τους ΛΟΑΤ Ελληνες αστυνομικούς και να μεταφέρουν το μήνυμα μιας αστυνομίας ανοιχτής, που αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολεμά τις διακρίσεις, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο το Σώμα. Τη σημαντική για την Ελλάδα απόφαση πήρε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΛΟΑΤ Αστυνομικών (EGPA) την Παρασκευή και το Σάββατο στις Βρυξέλλες, μαζί με την εξίσου σημαντική απόφαση να διεξαχθεί η επόμενη γενική συνέλευση της Ενωσης στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Η φιλοξενία της εκδήλωσης, σημαντικό γεγονός για κάθε ευρωπαϊκή πόλη, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ. ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Αίτημα επίσης της οργάνωσης είναι να αναδειχθεί το φαινόμενο του ρατσισμού μέσα από την πλήρη καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας.

Η EGPA αποτελεί οργάνωση-ομπρέλα δεκαπέντε ενώσεων ΛΟΑΤ αστυνομικών από χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων η Ελλάδα. Ανάμεσα στα μέλη της συναντά κανείς αστυνομικούς και αξιωματικούς, αρκετοί από τους οποίους υψηλόβαθμοι. Το ενδιαφέρον της Ενωσης για την Ελλάδα έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία να συσταθεί και στη χώρα μας ένωση αστυνομικών με αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την απόφαση πήρε τον Αύγουστο η γενική συνέλευση της EGPA στο Αμστερνταμ και ανέθεσε στο μέλος της, τον αξιωματικό Μιχάλη Λώλη, να τη φέρει εις πέρας. Οπως ενημέρωσε την Ενωση ο κ. Λώλης, γίνονται ήδη οι διορθώσεις του καταστατικού και ετοιμάζεται να κατατεθεί για έγκριση. Η υπό σύσταση Ενωση ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» και περιλαμβάνει τμήμα για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα, τη «ΛΟΑΔ Δράση Αστυνομικών». Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον της EGPA να προχωρήσει και η ελληνική αστυνομία στον δρόμο που βρίσκονται οι αστυνομίες των περισσότερων κρατών-μελών που τον Αύγουστο άλλαξε το καταστατικό της για να μπορεί να δεχτεί τον κ. Λώλη ως μεμονωμένο μέλος της.

Ο ίδιος συμμετείχε και στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο ΛΟΑΤ Αστυνομικών που γινόταν τις ίδιες ημέρες στο Αμστερνταμ και έληξε με τη συμμετοχή των συνέδρων αστυνομικών στο ευρωπαϊκό Pride, όλοι τους με στολή, εκτός από τους συνέδρους του Πακιστάν, της Ουγκάντας, της Σερβίας και της Ελλάδας. Ο κ. Λώλης, που υπηρετεί ως υπαστυνόμος στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και αποτελεί Εθνικό Εμπειρογνώμονα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση της αστυνομίας, δεν κατάφερε να πάρει άδεια για να συμμετάσχει με στολή, ενώ συμμετείχε στα συνέδρια με δικά του έξοδα, αν και οι αστυνομίες των άλλων κρατών θέτουν υπό την αιγίδα τους τους εκπροσώπους των χωρών τους. Αλλωστε τον χώρο για τις συναντήσεις των μελών τής υπό σύσταση Δράσης Αστυνομικών τον παρέχει ο Δήμος Αθηναίων. «Είναι καθήκον νομικό, ηθικό, συνταγματικό, ανθρώπινο να προσφέρει ο Δήμος της Αθήνας φιλοξενία σε ομάδες και ενώσεις που εργάζονται υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου και να βοηθήσει όπου μπορεί, από τη στιγμή που δεν βρίσκουν φιλοξενία στον φυσικό τους χώρο.

Στο εξωτερικό η λειτουργία τέτοιων ενώσεων αποτελεί φυσιολογική διαδικασία. Είναι ακατανόητο ότι στην Ελλάδα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τέτοιες κινήσεις εχθρικά…

http://www.elkosmos.gr/eftase-i-anaptixi-loat-astinomiki-ke-stin-ellada/

2 comments :

  1. Anonymous8/3/17 06:27

    ΧΑΧΑΧΑ!!!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ!

    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ,

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΛΠ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΛΟΑΤ ΕΧΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ!
    ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΔΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΛΟΑΤ, ΤΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΟΟΟΣΟ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΙΕΣΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΓΕΛΙΑ!

    ReplyDelete