09/03/2017

Ίδια σκατά παντού. Η ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας καλεί για ...περίθαλψη των 87 φρέσκων εισβολέων που ξέβρασε η θάλασσα. - Στην Ηλεία τουλάχιστον πλάκωσαν στο ξύλο τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη που παραχώρησε το γηροκομείο στους εισβολείς.

«Τις τελευταίες ημέρες οι δημότες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και όχι μόνο, έχουν επιδείξει αντανακλαστικά ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς τους 87 πρόσφυγες και μετανάστες (μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ανήλικα παιδιά), που φιλοξενούνται προσωρινά στο Νομό μας. Μέσα σε αυτήν την τραγική συγκυρία που χτύπησε και την πόρτα μας θεωρούμε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποδόσουμε τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση ως προς την ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει το μεταναστευτικό στη Χώρα μας, αλλά και ως προς την παντελή έλλειψη δομών για την ανθρώπινη φιλοξενία αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Ως ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας θεωρούμε πως σε μία τέτοια κατάσταση η αλληλεγγύη είναι επιβεβλημένη τόσο ως κοινωνική όσο και ως πολιτική στάση. Γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στο εγχείρημα της συγκέντρωσης διαφόρων ειδών βοήθειας στα γραφεία της ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας, οδός Αριστομένους 41 (Καθημερινά από τις 9,00-13.00):
– Έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα
– Μπουκαλάκια νερού
– Ρούχα
– Κουβέρτες- κλινοσκεπάσματα
– Παιχνίδια για τα παιδιά»


Ένταση που πήρε διαστάσεις είχε η ενημέρωση, που έγινε στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης στο Πελόπιο για την φιλοξενία "προσφύγων" στο γηροκομείο Πελοπίου. Οι κάτοικοι ήρθαν στα χέρια με τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ηλείας που παραβρέθηκε για να τους ενημερώσει. Ο εκπρόσωπος έφυγε αναγκαστικά λόγω της έντασης που προκλήθηκε. Οι αντιδράσεις είναι τεράστιες από το σύνολο των κατοίκων που έδωσαν βροντερό παρόν στη συνέλευση μαζί με τους τοπικούς φορείς. Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις και κατά του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=R_70aUmrwc8

1 comment :

  1. Anonymous9/3/17 21:32

    ΕΝΑ ΜΑΣΟΥΡΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

    ReplyDelete