13/02/2017

To NATO σκοπεύει να επενδύσει σε κράτη-μέλη και η Ελλάδα πρέπει να το εκμεταλευτεί! (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Το ΝΑΤΟ θέλει να αυξήσει τις δυνατότητες του λογισμικού του, και ταυτόχρονα να αυξήσει και τις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τη συμμαχία, κάτι που δείχνει έμπρακτα επενδύοντας χρήματα σε αυτό.

Ο Peter Scaruppe, υπεύθυνος για την απόκτηση των επικοινωνιών του ΝΑΤΟ και της Υπηρεσίας Πληροφοριών, είπε σε συνέντευξη του ότι το γραφείο του κάνει επενδύσεις αξίας περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ. "Σε μια καλή χρονιά - αυτό είναι ένα μικρό ποσό για τις ΗΠΑ, αλλά και για η Ευρώπη, που είναι σημαντικό." Αυτό το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί στα επόμενα δυόμιση χρόνια, κατα τη διάρκεια των οποίων σχεδιάζεται να δαπανησει -το ΝΑΤΟ- 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σε συμβάσεις που κυμαίνονται σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της πληροφορικής , αλλά κυρίως για τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου.
"Για συστήματα εντολών και ελέγχου για την αντιπυραυλική άμυνα, για παράδειγμα και για τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα διαθέσουμε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο για τον τομέα αυτό. Έχουμε πολλά συστήματα επικοινωνίας που θέλουμε να εξελίξουμε, για παράδειγμα, συστήματα θαλάσσιας επιτήρησης, ή τον έλεγχο των εδαφών μας." είπε ο Scaruppe ενω στην συνέχεια πρόσθεσε, " Το μεγαλύτερο βέβαια πρόγραμμα μας είναι αυτό των δορυφορικών επικοινωνιών που θα φτάσει τα 1,5 δισεκατομμύρια σε βάθος 3 ετων."
Ο Scaruppe μίλησε και για το πρόγραμμα των "λειτουργικών υπηρεσιών" που σκοπεύει το ΝΑΤΟ να αναπτύξει. Το ΝΑΤΟ θα παρέχει σε όλα τα μέλη του αυτές τις υπηρεσίες απο την στιγμή που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. "Το λογισμικό έχει αγοραστεί απο κοινή χρηματοδότηση. Αυτό σημαίνει οτι και τα 28 έθνη θα μπορούν να έχουν το λογισμικό χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσουν. Θα μπορούν να τοο έχουν ακόμα και αν πρόκειται για εθνικούς σκοπούς."

http://defencenews.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...
https://www.ncia.nato.int/Pages/homepage.aspx
https://ccdcoe.org/
ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ.  ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ; ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ... ΚΑΝΕΙΣ.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ή ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ή ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. ΠΟΣΟΙ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΟΥΔΕΙΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΑΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΙΓΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ... ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, (ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ) ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ  "ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΑ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

1 comment :

  1. Anonymous13/2/17 20:50

    ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ!ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ (ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΟΜΩΣ), ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ''ΣΤΡΑΤΟΥ'' ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete