13/02/2017

Ραντάρ RPS-42 για όπλο λέιζερ από την ισραηλινή RADA...ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ... ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ; ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΡΑΝΤΑ, ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ/ΕΙΘΕ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕΑΤΕΣ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ.  ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΤΥΧΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ "HEL". ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΚΟΙΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΣΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΓΚΟΙΜ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.

Την επιλογή από χώρα της Άπω Ανατολής του ραντάρ RPS-42 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης και τις δοκιμές οπλικού συστήματος λέιζερ υψηλής ισχύος (HEL: High Energy Laser), ανακοίνωσε η κατασκευάστρια, ισραηλινή εταιρία RADA Electronic Industries. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε προηγηθεί η επιλογή του ιδίου τύπου ραντάρ για χρήση σε παρόμοια προγράμματα από χώρες της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης. Ειδικότερα το ραντάρ RPS-42 έχει ήδη ενσωματωθεί στο πρόγραμμα GBAD HEL που αναπτύσσουν από κοινού το Ναυτικό και το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, το πρόγραμμα Athena HEL της Lockheed Martin και τα προγράμματα HEL-MD και Silent Strike της Boeing. Μάλιστα, κατά τον Dov Sela, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της RADA, στα περίπου 10 δυτικά προγράμματα ανάπτυξης HEL, η εταιρία συμμετέχει σε τέσσερα από αυτά και βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της σε επιπλέον τέσσερα, στην Άπω Ανατολή, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το RPS-42 αποτελεί μέλος της οικογένειας των επίγειων, πολλαπλών αποστολών ημισφαιρικών ραντάρ (MHR: Multi-Mission Hemispheric Radar) που χρησιμοποιούνται σε αποστολές προστασίας δύναμης και επιτήρησης μεθορίου. Με κύρια χαρακτηριστικά τη συμπαγή σχεδίαση, την υψηλή ισχύ και την ευελιξία του το RPS-42 αποτελεί κατά την κατασκευάστρια ιδανικό αισθητήρα για οπλικά συστήματα λέιζερ (vid).

http://www.defence-point.gr/news/?p=171270

No comments :

Post a Comment