05/02/2017

Ισραήλ: Δοκιμή νέας έκδοσης του David’s Sling

Την επιτυχή δοκιμή (βολή) μίας νέας, προηγμένης έκδοσης του συστήματος πυραυλικής άμυνας David’s Sling ανακοίνωσαν το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και η κατασκευάστρια Rafael Advanced Defense Systems. Η δοκιμαστική βολή έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Palmachim, νότια του Τελ Αβιβ και κατέληξε στην επιτυχή αναχαίτιση στόχου που εκτοξεύθηκε από μαχητικό που πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο. Στο συνημμένο βίντεο, που αποδεσμεύθηκε από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, παρουσιάζεται η απογείωση ενός μαχητικού F-15 που σε πτερυγικό φορέα έχει αναρτηθεί στόχος Black Sparrow, κατασκευής Rafael, που συνήθως χρησιμοποιείται για την προσομοίωση τακτικών βαλλιστικών βλημάτων μικρού βεληνεκούς τύπου Scud B. Υπενθυμίζεται, ότι το σύστημα David’s Sling, που χρησιμοποιεί βλήματα Stunner, έχει σχεδιαστεί για την εμπλοκή και καταστροφή τακτικών και μικρού βεληνεκούς βαλλιστικών βλημάτων και ρουκετών μεγάλου διαμετρήματος και στην ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ καλύπτει τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ των συστημάτων Iron Dome και Arrow.

Τα πρώτα συστήματα David’s Sling παραδόθηκαν στην Αεροπορία του Ισραήλ το 2016. Η έκδοση που εκτέλεσε την πρόσφατη δοκιμή είναι αποτελεί βελτίωση της προγενέστερης με δυνατότητα αναχαίτισης ελισσόμενων στόχων. Σύμφωνα με αξιωματούχο της Rafael, η αναχαίτιση του στόχου έλαβε χώρα σε μεγάλο ύψος και σε μεγάλη απόσταση. Κατά τον Moshe Patel, επικεφαλής του Οργανισμού Πυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ (Israel Missile Defense Organization), η δοκιμή απετέλεσε ολοκληρωτική επιτυχία σε πολύπλοκα σενάρια τα οποία προσομοιώνουν τις μελλοντικές πυραυλικές απειλές κατά του Ισραήλ. Σημειώνεται, ότι στο πρόγραμμα David’s Sling, η Rafael εκτελεί καθήκοντα κύριου αναδόχου και ως υποκατσασκευαστές συμμετέχουν οι Raytheon (παραγωγός του βλήματος Stunner), IAI (Israel Aerospace Industries, παραγωγής του πολλαπλών λειτουργιών ραντάρ) και Elisra (θυγατρική της Elbit, του συστήματος ελέγχου πυρός και διοίκησης και ελέγχου Golden Almond).

http://www.defence-point.gr/news/?p=170614

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΟΧΘΗΣΑΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ)  ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΟΤΕ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΦΤΗΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ..."ΛΑΙΚΟ" ΑΙΣΘΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΘΑΨΕ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ. ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΙΣΡΑΗΛ (ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ.

1 comment :

  1. Anonymous5/2/17 20:37

    ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ;;; ΠΟΙΟΣ Σ'ΑΚΟΥΕΙ;;;ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ Ν'ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete