19/02/2017

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωσαν κατά των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων

Ολοκληρώθηκε στις 15.00 του Σαββάτου μπροστά στο ΥΜΑΘ, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με κοινό αίτημα το άμεσο κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και των hotspot, και τη στέγαση των προσφύγων μέσα στις πόλεις με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα που απηύθυναν η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκη, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΚΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το Ξεκίνημα, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, η Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, και το Room 39. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 13.00 μπροστά το άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία προς το ΥΜΑΘ. Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η ισότιμη πρόσβαση όλων των προσφύγων στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία και την ασφάλιση, άνοιγμα των συνόρων με ασφαλή διέλευση για όλες/ους, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/μεταναστριών, καμία επαναπροώθηση και απέλαση, και ακύρωση της ευρωτουρκικής αντιμεταναστευτικής συμφωνίας.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Anonymous19/2/17 20:22

    Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ...ΧΑΧΑΧΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ,ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ;ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΆΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΞΑΧΑΣΑΝ Ν'ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΣΤΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/2/17 09:31

    Οι εφιάλτες: Π. Παυλόπουλος σε προσφυγόπουλα: «Θα μείνετε εδώ μέχρι να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου»...
    Την απόφαση του ΣτΕ δεν την άκουσε ο "συνταγματολόγος"; Δεν είναι πρόσφυγες αλλά εισβολείς.
    Οι άλλοι του ανταρσύα πληρώνονται από τον σόρος, ο πρόεδρος της δημιοκρατίας από που πληρώνεται;

    ReplyDelete