3.2.17

Αναθέρμανση πολιτικού διαλόγου Τουρκίας-Ισραήλ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
- Ο ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΡΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΑΡΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ.
- Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ. ΑΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.
Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΣΙΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΒΑΖΕΙ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ. ΑΡΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΞΟΥΝ. ΕΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ) ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΠΩΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΟΙΘΩΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΝΑ "ΦΟΒΑΣΤΕ" ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ (ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ 1987), ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΦΥΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΙΓΝΙΟ, ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

Η Τουρκία θα στείλει σύντομα δύο υπουργούς στο Ισραήλ για την προώθηση των διμερών σχέσεων. Αυτό ανακοίνωσαν οι δύο χώρες σε κοινή δήλωση, μετά από την πρώτη συνάντηση- έπειτα από επτά χρόνια- που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αξιωματούχων της Ιερουσαλήμ και της Άγκυρας. Η πολιτική συνάντηση υψηλού επιπέδου έλαβε χώρα στην Άγκυρα με επικεφαλή τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιουβάλ Ροτέμ και τον Τούρκο ομόλογό του, Ουμίτ Γιαλτσίν.

«Όλα τα διμερή ζητήματα θα επανεξετασθούν, ιδίως η συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια, η οικονομία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός» αναφέρεται στην κοινή δήλωση.  «Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία σχετικά με τα παραπάνω θέματα μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων υπουργών, ανώτερων επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και πολιτιστικών αντιπροσωπειών, αρχής γενομένης με την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και του Τούρκου υπουργού Οικονομίας στο Ισραήλ». Οι δύο πλευρές «επαναβεβαίωσαν τη σημασία της βελτίωσης της τουρκο-ισραηλινής συνεργασίας για την προώθηση της σταθερότητας και ασφάλειας στις σχέσεις στην περιοχή». Ο Ροτέμ έχει, επίσης, προγραμματίσει να συναντηθεί με μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα. Πρόσφατα, ο πρεσβευτές των δύο χωρών, επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στον πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις, μετά από έντονες προσπάθειες επαναπροσέγγισης, μετά το περιστατικό με το Μαβί Μαρμαρά, το Μάιο του 2010, που προξένησε την επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ Ιερουσαλήμ και Άγκυρας.

The Hellenic Information Team

1 comment :

Anonymous said...

Η Ελλάδα είναι κομμένα χαρτί. Αν δεν σοβαρευτούν οι κάτοικοι να βάλουν το έθνος πάνω από την ατομική τους καλοπέραση ούτε εξωγήινοι δεν τους σώζουν!


12G