03/02/2017

Συρία: Η αντιπολίτευση επιδιώκει να τοποθετήσει 30 Εβραίους σε ηγετικές θέσεις - H Μόσχα προτείνει την ανάμειξη της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις. Η Τουρκία αρνείται…

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, ο Φαχάτ αλ Μάσρι, μέλος της συριακής αντιπολίτευσης του «Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας» δήλωσε ότι πρόκειται να εντάξει στην οργάνωσή του, περίπου 30 Εβραίους, που έχουν γεννηθεί στη Συρία. Ο αλ Μάσρι ανέφερε ότι πρόκειται για Εβραίους που έχουν αποφοιτήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον επιχειρηματικό κλάδο. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι Εβραίοι ήταν πάντοτε ένα σημαντικό τμήμα του συριακού λαού και έτσι πρέπει να είναι και στο μέλλον, σύμφωνα το δημοσίευμα.

«cursorinfo.co.il»
The Hellenic Information Team

Η εφημερίδα «izvestia» ανέφερε ότι η Μόσχα έχει προτείνει την ένταξη της Αιγύπτου στην τρόικα των διαμεσολαβητών για το συριακό και ότι η ρωσική πρωτοβουλία χαιρετίστηκε τόσο από τη Δαμασκό όσο και από το Κάιρο, αλλά όχι από την Άγκυρα. Η Ρωσία θεωρεί ότι έχει γίνει απαραίτητη η προσθήκη της Αιγύπτου στην ομάδα των 3 μεσολαβητών που αποτελείται από τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία. Ωστόσο, η ιδέα αυτή έχει επικριθεί από την τουρκική πλευρά ενώ τόσο η Συρία όσο και η Αίγυπτος τόνισαν ότι η ρωσική πρωτοβουλία θα έχει θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση εάν επιτευχθεί. Οι συρο-αιγυπτιακές σχέσεις έχουν βελτιωθεί πρόσφατα με επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και την επίσκεψη του επικεφαλή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας στο Κάιρο, τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με αναλυτή οι προσπάθειες της Ρωσίας για τη συμμετοχή της Αιγύπτου στη διευθέτηση του συριακού δείχνει την επιθυμία της Μόσχας να ενισχύσει το ρόλο του αραβικού κόσμου στην ειρηνευτική διαδικασία καθώς.Σε αυτήν αντιθέται η Τουρκία και χώρες του Κόλπου.

https://dimpenews.com/

No comments :

Post a Comment