02/02/2017

Ευρωβουλευτές ΝΔ: Να αντιδράσει η ΕΕ στο παραλήρημα της Τουρκίας - Μήνυμα Κοτζιά προς «γείτονες»: «Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις οποιουδήποτε»

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": 
ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ: ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΙ Η Ε.Ε. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η Ε.Ε, ή ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΠΙΛΙΖΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΟ.
ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΟΖ. ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ...ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ.
 
Σε κοινή δήλωσή τους με φόντο το «μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά» και τις «απειλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για σύγκρουση στο Αιγαίο» οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ–Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θόδωρος Ζαγοράκης ζητούν από τις Βρυξέλλες «να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα της τουρκικής κυβέρνησης και να καταδικάσει την πρακτική της έντασης, των απειλών και των αντιπαραθέσεων, που εφαρμόζει μία υποψήφια προς ένταξη χώρα σε βάρος κράτους μέλους».  Καλούν επίσης την Τουρκία «να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου, όπως θεμελιώνεται στις Διεθνείς Συνθήκες».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή της κοπής της πίτας στο υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη, στη συνεργασία με τους γείτονές της διεθνώς και παγκοσμίως «μία χώρα που δεν θέλει τριβές χωρίς λόγο με κανέναν αλλά και ούτε και θα υποχωρήσει στις πιέσεις οποιουδήποτε». «Η ελληνική διπλωματία ακούγεται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή σήμερα από ό,τι πριν μερικά χρόνια» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξη και την στήριξή του στην εξωτερική μας πολιτική καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «που μέσα από τις κριτικές τους παρατηρήσεις συχνά μας δίνουν έναυσμα για να αναστοχαστούμε και να σκεφτούμε».
 
ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous2/2/17 20:21

    Είναι σημαντικό ότι στις τελευταίες δηλώσεις των πολιτικών έχει αρχίσει να εξαφανίζετε η έκφραση "το αξιόμαχο των ΕΔ" και εμφανίζονται όλο και περισσότερο τα περί διεθνών συνθηκών κλπ!


    12G

    ReplyDelete
  2. 12G
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ !

    ReplyDelete