20.2.17

Απόρρητα και διαβαθμισμένες πληροφορίες στο ΓΕΕΘΑ! Ανησυχίες και ερωτήματα για τη διαχείρισή τους

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΝ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΤΩΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΩΣΤΕ ΙΣΩΣ ΟΙ... "ΑΜΕΛΕΙΣ" ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Για να μπει ο αναγνώστης στο θέμα, εξηγούμε ότι για να χειρίζεται κάποιος διαβαθμισμένο υλικό της Χώρας θα πρέπει να υποστεί ελέγχους – όπως προβλέπουν οι Νόμοι της Πολιτείας – από το επίσημο Κράτος προκειμένου να διαπιστωθεί το άμεμπτο του χαρακτήρα του από τον οποίο ΔΕΝ θα κινδυνεύσουν τα μυστικά της Πολιτείας. Αυτόν τον έλεγχο πολλοί δεν θέλουν να τον υποστούν, αλλά από την άλλη μεριά δεν θέλουν να αφήσουν και την καρέκλα χειρισμού των μυστικών του Κράτους…γιατί άραγε;;; Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, κάποιοι από το ΓΕΕΘΑ είχαν τη φαεινή ιδέα να επιχειρήσουν να κάνουν ΕΔΕ κατά δημοσιογράφων για δημοσιεύματα που είχαν πηγές πληροφόρησης ακόμη και το …Google!!! Οι εποχές άλλαξαν, όπως και τα πρόσωπα που έχουν πλέον θέσεις ευθύνης στην ιεραρχία των ΕΔ. Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να αλλάζουν νοοτροπίες και να διορθώνονται λάθη και παραλείψεις. Αντί λοιπόν να ψάχνουν για τη “διαρροή πληροφοριών” προς τους δημοσιογράφους καλό θα ΄ναι να μελετήσουν το παρακάτω κείμενο και να καταπολεμήσουν τον παραλογισμό:


Υπηρετώντας την Συνταγματική Αρχή της πληροφόρησης δεν πέρασε απαρατήρητο, τουλάχιστον από εμάς, θέμα το οποίο είχε απασχολήσει – και συνεχίζει να απασχολεί – την Δημόσια Διοίκηση από τον Ιούνιο 2016 και αφορούσε το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα προστασίας και χειρισμού του διαβαθμισμένου υλικού της Χώρας, δηλαδή άκρως απόρρητα, απόρρητα, εμπιστευτικά έγγραφα και υλικά.
- Ευτυχώς κάποιοι της Δημόσια Διοίκησης Υπουργείων ανησύχησαν για το ποιος χειρίζεται το Διαβαθμισμένο Υλικό ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, καθώς κάποιοι είναι χειριστές και ΔΕΝ δέχονται να αξιολογηθούν χωρίς – τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε – να έχει τεθεί θέμα απομάκρυνσής τους.
- Ευτυχώς ρώτησαν με έγγραφο το ΓΕΕΘΑ και ειδικότερα την Διεύθυνση ΓΕΕΘΑ/Α6 για το τι πρέπει να κάνουν με σαφή ερωτήματα εκθέτοντας σαφώς την κατάσταση, οπότε η ΓΕΕΘΑ/Α6 εκπόνησε ένα έγγραφο το οποίο – ούτε λίγο ούτε πολύ – δεν απαντούσε σαφώς σε κανένα ερώτημα!!
- Ευτυχώς το έγγραφο όμως «πριν να φύγει» συντονίσθηκε με την καθ’ύλην αρμόδια Διεύθυνση της Χώρας, δηλαδή με την Εθνική Αρχή Ασφαλείας (ΓΕΕΘΑ/Ε3,) της οποίας χειριστής στοιχειοθέτησε συντονιστικό έγγραφο και έδωσε πλήρη απάντηση και όλο το νομικό και πραγματικό μέγεθος της προστασίας των διαβαθμισμένων πληροφοριών που, όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, είναι η καρδιά της ασφάλειας του Κράτους. Πάνω στο έγγραφο αυτό έπρεπε να στηριχθεί το έγγραφο της ΓΕΕΘΑ/Α6, η οποία ναι μεν παρακολουθεί διαδικασίες ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Δημόσιας / Κρατικής Διοίκησης και των ΝΠΔΔ δεν είναι όμως η Εθνική Αρχή Ασφαλείας η οποία έχει και τον πρώτο λόγο….Τι φαντάζεστε ότι έγινε;;

Και επειδή είπαμε πολλά ευτυχώς… Δυστυχώς, η ΓΕΕΘΑ/Α6 αγνόησε εντελώς (και δεν είναι η πρώτη φορά) το συντονιστικό έγγραφο της ελληνικής «NSA» και απέστειλε ένα έγγραφο το οποίο ΔΕΝ απαντά ευκρινώς σε κανένα ερώτημα των δημόσιων φορέων και πολύ περισσότερο δεν καθιστά σαφές τι γίνεται με αυτούς που είναι κοντά στο απόρρητο υλικό της καρδιάς του Κράτους και «δεν επιθυμούν» να εξουσιοδοτηθούν, δηλαδή να ελεγχθούν για το «παρόν και το παρελθόν τους» το οποίο φαίνεται θέλουν να κρύψουν χωρίς όμως να θέλουν να απομακρυνθούν από αυτές τις θέσεις… και εμείς ακόμα ψάχνουμε το αυτονόητο. Αυτό το αυτονόητο το έλυσε η Εθνική Αρχή Ασφαλείας αλλά μάλλον το αυτονόητο – ενόψει και κρίσεων Μαρτίου που «πρέπει τα νερά να λιμνάσουν» – δεν υιοθετήθηκε από την διεύθυνση ΓΕΕΘΑ/Α6, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διακύβευση της «καρδιάς του Κράτους»….!!!
Ανησυχεί κανένας; Αυτά συμβαίνουν εδώ και δεν φταίει ουδείς άλλος εξωτερικός παράγοντας… έτσι για να αρχίσουν κάποιοι να καταλαβαίνουν καθώς η Πολιτεία αξιώνει όποιος ΔΕΝ προστατεύει την Χώρα να απομακρύνεται!

http://www.militaire.gr/

No comments :