21.2.17

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου σκέπασε το κέντρο της Αθήνας

Η γιγαντοσημαία της Βορείου Ηπείρου μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου αναγράφονται και τα ονόματα: ΜΟΡΟΒΑ - ΚΟΡΥΤΣΑ - ΤΟΜΟΡΟΣ - ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑ - ΧΕΙΜΑΡΡΑ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - 731 - ΜΠΟΥΜΠΕΣΙ - ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ - ΠΡΕΜΕΤΗ - ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

Η επέτειος της ανακήρυξης της Αυτονομίας της δίνει αυτή την δυνατότητα μία φορά τον χρόνο.

Τη δική του δυναμική παρουσία είχε ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 κατά τον εορτασμό της 103ης επετείου της ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τον ιστορικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών. Πλήθος συλλόγων έλαβαν μέρος (Ελληνόψυχη κυπριακή φοιτητική οργάνωση ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, αντιπροσωπεία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια") καθώς και εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες πατριώτες.

Τον ξεχωριστό όμως παλμό έδωσε η γιγαντοσημαία της Βορείου Ηπείρου με την οποία έκαναν πορεία τα μέλη και οι φίλοι του ΕΣΒΗ 1914, ξεκινώντας από την πλατεία Ομονοίας και διανύοντας την Οδό Σταδίου. Στον άξονα που συνδέει τις δύο κυριότερες πλατείας της πρωτεύουσας της Ελλάδος (Ομονοίας και Συντάγματος) ακούγονταν συνθήματα για την κατεχόμενη Ήπειρο, έως ότου η πομπή φτάσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου τελέστηκε η Δοξολογία για την επέτειο. Η πορεία συνεχίστηκε με την τελετή ξανά επί της Σταδίου έως ότου βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Στην επέτειο αυτή πρέπει όμως να δώσουν δύναμη οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες. Και του χρόνου περισσότεροι!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://esvh1914.blogspot.gr/2017/02/731-1914-103-19.html

No comments :