21/02/2017

Περατώθηκαν οι ναυτικές ασκήσεις «Θαλάσσια Ασπίδα 2017» στη Μαύρη Θάλασσα

Στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, αυτό το μήνα περατώθηκαν οι μεγάλες ασκήσεις «Θαλάσσια Ασπίδα 2017» των ναυτικών δυνάμεων χωρών –μελών του ΝΑΤΟ. Οι ναυτικές ασκήσεις «Θαλάσσια Ασπίδα 2017» διεξάγονται ετησίως υπό την αιγίδα της Ρουμανίας. Πριν από την έναρξή της, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, αγκυροβόλησαν στο λιμάνι της Κωστάντζας όπου έγινε επιβεβαίωση των στόχων και των σκοπών της άσκησης. Εκτός από τα ρουμανικά πολεμικά πλοία, την «Θαλάσσια Ασπίδα 2017» παρακολούθησαν πλοία από την Ισπανία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Η Ουκρανία δεν μπορούσε να συμμετάσχει λόγω κωλύματος, αφού η φρεγάτα «Getman Sahaidachny» ήταν στην αποβάθρα για επισκευή. Μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη ήταν ότι το ναυτικό των ΗΠΑ άλλαξε τα σχέδια. Τα αμερικανικά πλοία δεν ήταν σε θέση να επισκεφθούν την Οδησσό στις 16 Φεβρουαρίου, όπως είχε αναγγελθεί.

Συνολικά συμμετείχαν 14 πολεμικά πλοία στις ασκήσεις. Οι φρεγάτες — F102 Almirante Juan de Borbon (Ισπανία), F340 St John’s (Καναδάς), F11 Smeli (Βουλγαρία), το τουρκικό F242 Fatih и το ρουμανικό F221 Regele Ferdnand καθώς και F111 Marasesti. Συμμετείχαν, επίσης, τέσσερα ρουμανικές κορβέτες : F265 Admiral Horia Macellariu, F190 Lastunul, F188 Zborul και F264 Admiral Eustatiu Sebstian. Η ρουμανική μοίρα ναρκαλιευτικών καλύφθηκε με τα M25 Lieutenant Lupu Dunescu и M29 Lieutenant Dimitrie Nicolescu. Επίσης το τουρκικό υποβρύχιο S352 Dolunay και το αμερικανικό αντιτορπιλικό DDG78 Porter. Στην άσκηση συμμετείχε και η αεροπορία. Ελικόπτερα, δύο τουρκικά και δύο ρουμανικά καθώς και ένα ελικόπτερο για ιατρική βοήθεια.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα πλοία των τρίτων χωρών στη Μαύρη Θάλασσα, έχουν περάσει τα Στενά εγκαταλείποντας τη Μαύρη Θάλασσα, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα «dumskaya.net»

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=yhEcm4XMvaE

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment