24/01/2017

Oι ΗΠΑ σ’ έδαφος που ελέγχουν οι κούρδοι δημιουργούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική τους βάση στη Συρία στην Al-Hasaka. Τέλος για το Ιντσιρλίκ;

Οι ΗΠΑ δημιουργούν μια στρατιωτική βάση στη ΒΑ Συρία. 1000 στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί.Το Sputnik απαρουσιάζει μαρτυρίες σύριων που εξηγούν τους αληθινούς λόγους της εμφύτευσης των αμερικανών στην περιοχή. Οι ΗΠΑ δημιουργούν μια στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Al-Hasaka, στη Β Συρία στα 70 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία και στα 50 χλμ από τα σύνορα με το Irak, αναφέρει το μέσο BasNews, που πρόσκειται στον επικεφαλή του ιρακινού Kurdistan Mesud Barzani.  Σύμφωνα με το μέσο που επικαλέιται μια πηγή από το εσωτερικό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων SDF οι ΗΠΑ ανέπτυξαν 800 στρατιώτες στη βάση.Ο σκοπός θα είναι να διοχετεύσει μια αμερικανική βοήθεια στις Forces démocratiques syriennes που συμμετέχουν στην επιχείρηση που στοχεύει να ελευθερώσει Raqqa και Deir ez-Zor.  Μια πηγή από το εσωτερικό των Forces démocratiques syriennes υπό την τήρηση της ανωνυμίας επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια ευρεία βάση στρατιωτική μέσα στο χωριό Til Beder, που είναι στα 35 χλμ από την πόλη της Al-Hasaka.

Ο Ilhan Ehmed, πρόεδρος του συμβουλίου των κουρδοκρατούμενων περιοχών πρόσφατα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ. Έπειτα από αυτό το ταξίδι η Washington άρχισε να εργάζεται για τη δημιουργία της στρατιωτικής βάσης εντός του Til Beder. Αμερικανιοί στρατιωτικοί έφθασαν στο χωριό και τα έργα της κατασκευής της συνεχίζονται ως και σήμερα. Το Til Beder στο παρελθόν ήταν το οχυρό μαχητών αυτοάμυνας της Rojava. Η βάση θα είναι η πιο μεγάλη αμερικανική στρατιβωτική στη Συρία σύμφωνα με το συνομιλητή του Sputnik. «Περι τους 1.000 αμερικανούς στρατιώτες αναπτύχθηκαν ενώ η βάση θα μπορεί να φιλοξενήσει ως και 5000 στρατιώτες. Απ΄την άλλη προβλέπεται να μπορεί να δεχθεί και αεροπλάνα. Η βάση οφείλει να χρησιμοποιηθεί κατά τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Raqqa και της Deir ez-Zor», τόνισε. Ο αντιπρόσωπος των SDF για εξωτερικές υποθέσεις ο Abdulaziz Yunus ανακοίνωσε στο Sputnik ότι οι αμερικανοί στρατιώτες είναι τώρα στη βάση Til Beder. «Όπως το ξέρω οι αμερικανοί στρατιώτες είναι παρόντες σε πολλές περιοχές της Rojava (ζώνη που κατοικείται από ΄σύριους κούρδους). Αυτοί αναπτύχθηκαν τώρα και στο Til Beder », είπε ο . Yunus.

https://dimpenews.com/

2 comments :

  1. Anonymous24/1/17 22:56

    Στο ακρωτήρι γίνονται εργασίες με μηχανήματα βαρέως τύπου στην πίσω πλευρά του βουνού καιρό τώρα. Γνωρίζω αρκετούς που δουλεύουν στο έργο και η άποψη τους από αυτά που άκουγαν είναι ότι μέρος του αβιάνο θα μεταφερθεί εδώ.


    12G

    ReplyDelete
  2. ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΒΙΑΝΟ. ΕΚΤΟΤΕ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ) ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ. Η ΤΩΡΙΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ Κ.Λ.Π ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

    Υ.Γ: ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΒΙΑΝΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΗΛΘΑΝ 2 ΕΤΗ ΟΠΟΤΕ... ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤH ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΝ, ΣΕ ΜΕΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. (FROM NAVAL TO JOINT COMMAND)

    ReplyDelete