09/01/2017

Ρωσία: Άλλα πέντε συστήματα ραντάρ Nebo-M

Oι ρωσικές δυνάμεις Άμυνας παρέλαβαν μια νέα παρτίδα 5 κινητών multiband ραντάρ 55Zh6M Nebo-M. Η ανάπτυξη των νέων κινητών ραντάρ αποτελεί απάντηση της Ρωσίας στην απειλή που αντιπροσωπεύουν τα νέα αντι-βαλλιστικά συστήματα πυραύλων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Το νέο 3-D ραντάρ Nebo-M διαθέτει προγραμματιζόμενη ικανότητα ανίχνευσης απειλών σε διαφορετικές μπάντες συχνοτήτων. Είναι ικανό να να ανιχνεύει μικρού μεγέθους στόχους που κινούνται υπερηχητικά σε αντίξοο περιβάλλον παρεμβολών, καθώς και για την παροχή πληροφοριών στα φίλια συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί για τον αυτόματο εντοπισμό και παρακολούθηση στόχων όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι, αεροσκάφη stealth, ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και υπερηχητικών στόχων. Στη λειτουργία κυκλικής σάρωσης το συγκρότημα είναι σε θέση να παρακολουθεί μέχρι και 200 ​ στόχους σε απόσταση και σε υψόμετρα έως και 600 χιλιομέτρων. Στη λειτουργία σάρωσης τομέα,το Nebo-M μπορεί να παρακολουθεί έως 20 βαλλιστικούς στόχους σε αποστάσεις έως και 1.800 χιλιόμετρα και σε υψόμετρο έως και 1.200 χιλιόμετρα. Το κάθε συγκρότημα διαθέτει 3 ραντάρ με υψηλή κεντρική σύντηξη δεδομένων, μονάδα εντολών και αναπτύσσεται με υψηλής κινητικότητας οχήματα (8 x 8 ) βάρους 24 τόνων. Σύμφωνα με το Aviatioweek, τα ραντάρ Nebo-M τροφοδοτούν με δεδομένα τα κέντρα ελέγχου, χρησιμοποιώντας υψηλής ταχύτητας ψηφιακές συνδέσεις δεδομένων στη μικροκυματική ζώνη της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

http://defencenews.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

3 comments :

  1. Anonymous9/1/17 18:39

    ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΩΝΗ/ΜΠΑΝΤΑ (UHF/SHF/EHF) ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Χ-BAND ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΕ ELF, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙ "ΒΑΘΟΣ". ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΟΛΗΣ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Η ΤΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ (ΝΤΑΙ) ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ) ΒΟΛΗΣ. ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ 1200-1800 ΧΙΛ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΣΤΟ 1/4 ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΑΝΑΓΛΥΦΟΥ.

    ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΩ ΑΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΑΛΛΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/1/17 19:22

    ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ.ΑΦΟΥ ΕΚΕΠΕΜΠΕΙ ΣΤΑ EHF,ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΒΡΟΧΗ,ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΛΠ).ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΕΝΤΟΛΩΝ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete