14.1.17

Θεσσαλονίκη: "Προσφυγόπουλο" με ηπατίτιδα Α σε σχολείο στην Ξηροκρήνη - Νέα Μάκρη: Επιδημία ψώρας σε λαθρομετανάστες που κάνουν διακοπές σε ξενοδοχείο - Χίος: Επιδημία ψώρας στη ΒΙ.Α.Λ

Παρά την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, πως ο Σύλλογος «δεν δέχεται να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες περαιτέρω», τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» συνεχίζουν κανονικότατα να πηγαίνουν στο σχολείο. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου –ο οποίος ακόμα κι όταν παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα διαβεβαίωνε τους γονείς των Ελληνόπουλων ότι… δεν υπάρχει πρόβλημα: «Σήμερα κλήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Αλέξης Μπένος, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα των γονέων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας». Όπως βλέπουμε, οι «αρμόδιοι» δεν παίρνουν χαμπάρι. Έχουν αναλάβει εργολαβικά να επιβάλλουν την «φοίτηση» των «εμβολιασμένων προσφυγόπουλων» -όχι σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στα hotspots αλλά στα σχολεία των παιδιών μας- και δεν τους απασχολούν οι συνέπειες. Οι Έλληνες γονείς, ας προστατεύσουν τα παιδιά τους!

https://ethnikismos.net/

Από ηπατίτιδα Α' νόσησε προσφυγόπουλο που διαμένει σε δομή φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στο 67ο δημοτικό σχολείο, στην Ξηροκρήνη.Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "δεν δέχεται να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες περαιτέρω". Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Γουλής δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "πρόκειται για ένα παιδί που νόσησε από ηπατίτιδα την περίοδο που ήταν κλειστά τα σχολεία". Η επιστολή του Συλλόγου γονέων του 67ου Δημοτικού Σχολείου απευθύνεται στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Υπενθυμίζεται ότι το 67ο Δημοτικό Σχολείο αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως σχολική δομή για παιδιά προσφύγων, κάτι που σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, "έγινε χωρίς να ακολουθηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία, όπως το να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του".

"Η σύμφωνη γνώμη των γονέων δόθηκε, μάλλον απρόθυμα, μετά από τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ή οποιουδήποτε είδους συμβάν στο σχολείο μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως οι γονείς πρόσφατα πληροφορηθήκαν ότι υπήρξε ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α σε έναν από τους μαθητές-"πρόσφυγες", "προκαλώντας τους αναστάτωση και ζητώντας να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του σχολείου που εξυπηρετεί τους πρόσφυγες μαθητές". "Οι ανησυχίες αυτές είναι εύλογες καθώς οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε καταυλισμούς με άσχημες συνθήκες διαβίωσης και διεθνείς οργανισμοί όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προειδοποιήσει την διεθνή κοινότητα για μεγάλη πιθανότητα εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών" υπογραμμίζεται στην επιστολή και ζητείται άμεσα απάντηση στο αίτημα για διακοπή των μαθημάτων στα προσφυγόπουλα.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προειδοποιεί, τέλος, ότι "για οποιοδήποτε συμβάν στο μέλλον θα ζητήσουν ποινικές ευθύνες από κάθε υπεύθυνο".Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 67ου δημοτικού σχολείου Δημήτρης Γουλής, διαβεβαιώνει ακόμη ότι στο σχολείο έχουν γίνει απολυμάνσεις, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

ΑΜΠΕ

Σε καταγγελία για επιδημία ψώρας σε ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται πρόσφυγες στη Νέα Μάκρη προχώρησε το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Βύρωνα. Η καταγγελία των υπευθύνων του κοινωνικού ιατρείου έχει ως εξής: Στην ομάδα προσφύγων, η οποία φιλοξενείται στο ξενοδοχείο ΜΑΡΑΘΩΝ ΜΠΗΤΣ στη Νέα Μάκρη στα πλαίσια προγραμμάτων της ΜΚΟ PRAKSIS, εκδηλώθηκε επιδημία ΨΩΡΑΣ η οποία ήδη έχει προσβάλλει σημαντικό αριθμό των εκεί προσφύγων. Η ασθένεια έχει εκδηλωθεί πριν από 12-15 ημέρες ίσως και περισσότερο… Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ειδοποιήθηκε πριν από ορισμένες ημέρες για την εκδήλωση της μεταδιδόμενης και επώδυνης αυτής ασθένειας δήλωσε πλήρη αναρμοδιότητα (!...) για την λήψη οποιοδήποτε μέτρων πρόληψης και απολύμανσης του χώρου.Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ αδιαφόρησε και αρνήθηκε να δώσει το παρόν στις εστίες που έμαθε ότι εκδηλώθηκε η ψώρα στους πρόσφυγες καθώς και τον οικονομικό και γενικότερο έλεγχο όλων των ΜΚΟ που έχουν αναλάβει την περίθαλψη των προσφύγων.

http://www.protothema.gr/

Ανησυχία στο προσωπικό και όχι μόνο του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο χωριό του Χαλκειούς προκαλούν τα συνεχή κρούσματα ψώρας που καταγράφονται ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας. Τα πρώτα κρούσματα ψώρας εμφανίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο στη ΒΙ.ΑΛ. όμως έκτοτε χάρη στην άμεση παρέμβαση του προσωπικού και των Μ.Κ.Ο. αντιμετωπίστηκαν άμεσα.Tον τελευταίο μήνα η ψώρα έκανε και πάλι την επανεμφάνισή της στο hotspot προκαλώντας ανησυχία κυρίως γιατί τα κρούσματα είναι αρκετά σε σχέση με πέρυσι φθάνοντας περίπου τα 30. «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τον αριθμό των μεταναστών που έχουν προσβληθεί από την ψώρα αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας αυτό κυμαίνεται γύρω στα 30 άτομα. Είναι γεγονός ότι όλο αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ., όμως το προσωπικό και ιδιαίτερα οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν άμεσα το κάθε περιστατικό», ανέφεραν πηγές από τη ΒΙ.ΑΛ. στον «π». Οι ίδιες πηγές κατέρριψαν και τους αριθμούς που διαδίδονται ότι δηλαδή τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 100, λέγοντας ότι ναι μεν υπάρχει πρόβλημα όμως όχι στη διάσταση που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα. Ερωτώμενη για την εμπλοκή του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου της Χίου η εκτελούσα χρέη διοικητή Ελένη Βουτιέρου επεσήμανε στον «π» ότι από πέρυσι οπότε κι εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα το Νοσοκομείο δεν έχει ασχοληθεί με τέτοιου είδους περιστατικό, μη αποκλείοντας όμως το γεγονός να υπάρχουν ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία στο hotspot.

http://www.politischios.gr/

No comments :