10.1.17

Αστυνομικός τραυματίας από ένοπλη επίθεση. Η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός που δέχθηκε τα πυρά του ένοπλου στις 6.18 το πρωί, εξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χ. Τρικούπη 50, είναι ελαφρά  τραυματισμένος Ο αστυνομικός βρίσκεται στα επείγοντα του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου, όπου δέχεται τις περιποιήσεις των γιατρών. Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει τραύματα πιθανόν από θραύσματα, στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η σημερινή τρομοκρατική επίθεση κατά διμοιρίας της ΥΑΤ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει για πολλοστή φορά ένα κενό που αφορά τον σχεδιασμό και την οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία μιας καθαρά ευέλικτης και ταχυκίνητης μονάδας όπως η ΔΕΛΤΑ είχε αποκλείσει τέτοια σενάρια εκδήλωσης επίθεσεων κατά στατικών αστυνομικών στόχων. Η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ως το πολιτικό γράμματιο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αναρχικό χώρο έφερε τις συνέπειες, της πλήρους διασάλευσης της δημόσιας τάξης και της κατάργησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου και έννομης τάξης. Για πολλοστή φορά θίγεται το ζήτημα της οργάνωσης και σχεδιασμού ανάλογων μέτρων από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Η ανεκτικότητα και η υποχωρητικότητα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας στις εκατοντάδες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά αστυνομικών στόχων με μολότωφ οδηγεί στις σημερινές τραγικές καταστάσεις.

Μια άλλη άγνωστη πτυχή της σημερινής επίθεσης, είναι πως την ενημέρωση της συζύγου του αστυνομικού που τραυματίστηκε έγινε από τους ίδιους τους συναδέλφους του αστυνομικού που τραυματίστηκε... Κανένας ανώτερος και ανώτατος αξιωματικός δεν φιλοτιμήθηκε να μιλήσει ο ίδιος στη σύζυγο και την οικογένεια του αστυνομικού. Αξίζει να δούμε πότε ο κύριος Τόσκας θα παραιτηθεί εάν του έχει απομείνει η ελάχιστη πολιτική ευθιξία...

Υ.Γ: Τόσες μέρες που κόπτονταν διάφοροι πολιτικοί κύκλοι για το παιδί της Ρούπα θα δείξουν ανάλογη συμπαράσταση για τον τραυματία αστυνομικό και την οικογένεια του; Ρητορικό το ερώτημα...

http://defencenews.gr/

Σε σχετική ανακοίνωση του, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΕΑ), τονίζει ότι η επίθεση επιβεβαίωσε τις αναφορές των ειδικών φρουρών... «για μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, η οποία μπορεί να αποτελεί ορμητήριο τρομοκρατών και χώρο διαφυγής και ασύλου μετά από κάθε τους εγκληματική ενέργεια. Η επιχειρησιακή δράση και δυνατότητα, ακόμη και για την αναζήτηση και σύλληψη των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης, ήταν αντίστοιχη της καθημερινής, υποτυπώδους αστυνόμευσης εντός των ορίων του κράτους του "Εξαρχιστάν". Παρά ταύτα, οι «κλούβες» των ΥΑΤ στολίζουν το χιονισμένο τοπίο της Αθήνας και όχι μόνο, ακίνητες – σταθερές, φρουρώντας στόχους, όντες εκείνες εύκολοι στόχοι στις επιθυμίες καθένα παρανοϊκού τρομοκράτη», καταγγέλλει το Σωματείο.

No comments :