06/01/2017

Ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος έως το 2020

Ενίσχυση του Λιμενικού για έρευνα και διάσωση με έως και 27 σκάφη προαναγγέλλει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με έγγραφό του που διαβιβάσθηκε στη Βουλή. Το χρονοδιάγραμμα της ενίσχυσης του Λιμενικού εκτείνεται έως το 2020. Για την ενίσχυση της έρευνας και της διάσωσης στη θάλασσα ο Π. Κουρουμπλής αναφέρει ότι:
  1. 2 παράκτια περιπολικά σκάφη άνω των 30 μέτρων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΤΕΑ (Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας) 2014–2020. Το κόστος είναι 30 εκατ ευρώ και οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.
  2. 10 περιπολικά φουσκωτά μήκους 11–12 μέτρων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΤΘΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας).
  3. 10 περιπολικά ταχύπλοα μήκους 16–18 μέτρων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΤΘΑ.
  4. 3 πλοία ανοικτής θαλάσσης άνω των 80 μέτρων. Επιχειρείται η ένταξη τους, στο πρόγραμμα ΤΕΑ (προϋπολογισμός 210 εκατ. ευρώ).
  5. 2 πλοία γενικής υποστήριξης άνω των 70 μέτρων. Επιχειρείται η ένταξη τους στο πρόγραμμα ΤΕΑ (προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ).
http://www.naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. ΙΣΩΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ '20 ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ. ΤΟ... "ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ" ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ FIR-ΑΘΗΝΩΝ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. 
ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ ΟΝΟΜΑ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟ-ΕΝΤΑΧΘΕΙ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ; ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ; ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ...ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ".

No comments :

Post a Comment