25/12/2016

Ρωσικό Tu-154 με 92 επιβαίνοντες κατέπεσε και συνετρίβη.

Σημειολογία: Συρία, Κόκκινος Στρατός δηλ. Ρωσία ως Υπερδύναμη, Χριστούγεννα, 1 εβδομάδα μετά την εκτέλεση του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα υπό τις ιαχές "για το Χαλέπι", την επομένη της ανακοίνωσης ότι η Ρωσία επεκτείνει τη ναυτική της βάση στην Ταρτούς και εδραιώνεται στην περιοχή.

Το ρωσικό Tu-154 αρχικά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αφότου απoγειώθηκε από το Sotchi, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπ.Άμυνας και στη συνέχεια συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα. Συγκεκριμένα απογειώθηκε από την πόλη Adler, κοντά στο Sochi, με 92 επιβαίνοντες εκ των οποίων 84 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άμυνα Viktor Ozerov απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης. «Αποκλείω κατηγορηματικά την εκδοχή της επίθεσης. Το αεροπλάνο ανήκε στο ρωσικό Υπ.Άμυνας και συνετρίβη ενώ ήταν στον ρωσικό εναέριο χώρο. Μια τέτοια εκδοχή είναι απίθανη». O πιλότος του αεροσκάφους ο Alexander Petukhov ήταν εμπειρότατος με πάνω απο 3000 h πτήσης στο ενεργητικό του και το 2011 είχε τιμηθεί με το βραβείο ανδρείας αφού κατάφερε και προσγείωσε αντίστοιχου τύπου αεροπλάνο υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Ο V. Poutin διέταξε τον πρωθυπουργό Dmitri Medvedev να δημιουργήσει και να τεθεί επικεφαλής επιτροπής έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους. Το αεροπλάνο ήταν παλαιότητας 33 ετών αλλά ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτική επιτροπής για την οικονομική πολιτική Sergueï Kalachnikov, εκτιμά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούσε καλά.

Τα συντρίμια του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα στη θάλασσα σε απόσταση από την ακτή σε μια ζώνη 1,5 kilomètre και σε βάθος 50-100 m ανέφερε το RIA Novosti. Τα πρώτα σώματα των θυμάτων εντοπίστηκαν στην Μαύρη Θάλασσα στα 6 χλμ από την ακτή. Η πλειοψηφία των επιβατών ήταν καλλιτέχνες του μουσικοχορευτικού στρατιωτικού συνόλου Alexandrov που θα έδιναν ένα κοντσέρτο για τη νέα χρονιά στους ρώσους στρατιωτικούς που σταθμεύουν στη Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε δια του εκπροσώπου τύπου Igor Konachenkov ότι ο αριθμός των επιβατών ήταν 84 συν το 8μελές πλήρωμα. Θα συμμετείχαν στις γιορτές Χριστουγέννων. Στα θύματα συγκαταλέγονται ο Διευθυντής του Τμήματος Πολιτισμού του Υπουργείου Αμυνας Anton Gubankov και ο βοηθός του Oksana Batrutdinova και ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov statef , η γιατρός Elisaveta Glinka, που πολλές φορές συμμετείχε σε αποστολές για τα τραυματισμένα παιδιά του Donbass πιο γνωστή ως Δρ Λίζα διευθύντρια φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο μαέστρος Βαλέρι Khalilov διευθυντής του μουσικοχορευτικού συνόλου.

https://dimpenews.com/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ" ΠΡΟ 5 ΗΜΕΡΩΝ:  "ΕΝΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΔΥΟ Ο ΦΟΝΟΣ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ  ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΧΤΙΖΕΤΕ ΣΧΕΣΕΙΣ."



1 comment :

  1. ΑΚΟΜΗ Τ'ΑΨΥΧΑ ΚΟΡΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑ, ΒΓΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝΕ ΠΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete