23.12.16

Κυπριακό: Η λύση, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα, θα είναι ετεροβαρής και θα γέρνει υπέρμετρα υπέρ της τουρκικής πλευράς.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι δίκαιη, μια και θα εξισώνει πολιτικά σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας το 82% της Ελληνοκυπριακής πλευράς, με το 18% της Τουρκοκυπριακής.
- Θα αμνηστεύει την Τουρκία για όλα τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε με την εισβολή και την παράνομη κατοχή του 36% του κυπριακού εδάφους.
- Θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συνεταιρικό κράτος, όπου η μειοψηφία θα έχει ίσα δικαιώματα με την συντριπτική πλειοψηφία.
Κι όλα αυτά με αντάλλαγμα την απόδοση κάποιων ελάχιστων εδαφών, που θα χρυσώσουν το χάπι μιας αμφιβόλου βιωσιμότητας λύσης. Έτσι θα επιτευχθούν οι ευρύτεροι στόχοι της Τουρκίας που θέλει μέσω της λύσης στα μέτρα της, να ελέγξει το σύνολο του κυπριακού εδάφους. Το σύστημα του εποικισμού και της αλλοίωσης των πληθυσμιακών δεδομένων, ούτε καινούργιο μας είναι, ούτε άγνωστο. Το έχει υποστεί ο ελληνισμός στην Ίμβρο, στην Τένεδο, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Το έχουν ζήσει επίσης οι αραβικοί πληθυσμοί στην Αλεξανδρέττα. Δεν λένε τίποτα σε κάποιους οι διώξεις του ελληνισμού από την Πόλη το 1955 και το 1963; Το γεγονός ότι ζούσαν εκεί, με βάση διεθνείς συμφωνίες διακόσιες και πλέον χιλιάδες Έλληνες και σήμερα έχουν απομείνει δύο χιλιάδες ηλικιωμένοι, δεν φοβίζει τους «τολμηρούς» μιας όποιας λύσης;

Άλλα και η Ευρώπη, που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι πέρα από τα οικονομικά, γεωπολιτικά δεν βλέπει πέρα από την μύτη της, πως δέχθηκε να έχει τον ρόλο του απλού παρατηρητή στα τεκταινόμενα, ενός κράτους μέλους της, που καταπατούν κατάφορα τις βασικές αρχές της Ε.Ε, στην πενταμερή της 12ης Ιανουαρίου;

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://www.defence-point.gr/news/?p=167718

No comments :