15/12/2016

Η Ατλαντίδα βυθίστηκε. Οι Άτλαντες τι απέγιναν;

Ο Διόδωρος Σικελιώτης αναφέρεται στον Άτλαντα, στον οποίο έδωσε η τύχη τα μέρη, που είναι δίπλα στον ωκεανό. Ο Άτλας ονόμασε τους κατοίκους των τόπων εκείνων Ατλαντίους και το ψηλότερο βουνό του τόπου ονόμασε Άτλαντα. Τελειοποίησε την αστρολογία, αφού υπήρξε ο πρώτος που έμαθε στους ανθρώπους τη θεωρία της σφαιρικότητας του Σύμπαντος. Ο Άτλας έκανε πολλά παιδιά, μα ο Έσπερος διακρίθηκε για την δικαιοσύνη, την ευσέβεια και τη μεγάλη φιλανθρωπία του. Επίσης ο (Διόδωρος Σικ.) μας λέγει: «Υπάρξαι δ’Ατλαντί και θυγατέρας επτά, τας κοινώς μεν από του πατρός καλουμένας Ατλαντίδας, ιδία δ’ εκάστην ονομαζομένην Μαίαν, Ηλέκτραν, Ταυγέτην, Στερόπην, Μερόπην, Αλκυόνην και τελευταίαν Κελαινώ. Ταύτας δε μιγείσας τοις επιφανεστάτοις ήρωσι και θεοίς αρχηγούς καταστήναι του πλείστου γένους των ανθρώπων, τεκούσας τους δι ‘αρετήν θεούς και ήρωας ονομασθέντας, οίον την πρεσβυτάτην Μαίαν Διί μιγείσαν Ερμήν τεκνώσαι, πολλών ευρετήν γενόμενον τοις ανθρώποις παραπλησίως δε και τας άλλας Ατλαντίδας γεννήσαι παίδας επιφανείς, ων τους μεν εθνών, τους δε πόλεων γενέσθαι κτίστας».

Οι Ατλάντιοι, όμως, στη συνέχεια (οι επόμενες γενεές) στράφηκαν στην δοξασία του Κρόνου (η ασέβεια και η πλεονεξία διέκρινε τους Ατλάντιους την εποχή εκείνη του κατακλυσμού και της καταστροφής της ηπείρου τους). Οι άνομοι και ασεβείς Ατλάντιοι εισέβαλαν στη Μεσόγειο για να υποδουλώσουν τους ευεργέτες τους, Έλληνες και ν’ αρπάξουν την υπόλοιπη Γνώση και τα Μεγάλα Μυστικά της Ζωής και του Σύμπαντος («Την Ουρανίαν οδόν», που αναφέρουν ο Ερμότιμος και ο Μέλισσος απ’ την Σάμο). Οι Ατλάντιοι γεμάτοι αλαζονεία και υπεροψία ξεσηκώθηκαν εναντίον της Αθήνας και ένας καταστρεπτικός πόλεμος έγινε μεταξύ των δύο πλευρών (αφού χρησιμοποιήθηκαν «υπερόπλα») με αποτέλεσμα ένα φοβερό κατακλυσμό, τρομερούς σεισμούς κλπ.

Μερικοί από τους Ατλάντιους διέφυγαν στην πέραν του Ατλαντικού ηπείρου, δηλαδή της σημερινής αμερικανικής, αφού προειδοποιήθηκαν από συνετούς ιερείς της Ατλαντίδας. Υπάρχουν φυλές Ινδιάνων στην Κεντρική και Βόρεια Αμερική, οι οποίοι θεωρούν πως είναι απόγονοι των Ατλάντων. Όπως συνέβη και με τους περίφημους Τελχίνες της Ρόδου, οι οποίοι έσωσαν πολλές ζωές στην Αιγηίδα, πηγαίνοντας στην Αίγυπτο.

Ο Απολλώνιος Μόλων στο έργο του μας αναφέρει για τον «κακό λαό» των Ατλαντίων, ο οποίος, αφού κατήργησε την πατρώα θρησκεία, λάτρευε τον «Λίθινο Όφι», ονομαζόταν «Λαός του Πύθωνος» και οδήγησε στον ηθικό ξεπεσμό τους κατοίκους της Ατλαντίδας, ξεκίνησε δε την εκστρατεία προς υποδούλωση των Ελλήνων και των υπολοίπων λαών της Μεσογείου με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα. Από την τρομερή εκείνη καταστροφή σώθηκαν ορισμένοι απ’ τους Έλληνες, που ήταν ευσεβείς και προνοητικοί, όπως σώθηκαν και άλλοι άνθρωποι, που διεκπεραιώθηκαν απέναντι στην Εσπερία (Αμερική), κάποιοι στην ασιατική ήπειρο, ενώ εκείνοι που διασώθηκαν απ’ το «Λαό του Πύθωνος» (στο παρελθόν ο Απόλλων είχε φονεύσει τον Πύθωνα) κατά την εισβολή των Ατλαντίων στη Μεσόγειο αιχμαλωτίστηκαν απ’ τους Αιγύπτιους, οι οποίοι ήταν πιστοί σύμμαχοι των Ελλήνων.

Ο Πορφύριος ο Τύριος στο έργο του μας πληροφορεί για τους «άνομους, ασεβείς και υπερήφανους Ατλάντιους», που αιχμαλωτίστηκαν απ’ τους Αιγυπτίους, ότι με την πάροδο των αιώνων οι Ατλάντιοι εκείνοι (του Πύθωνος) απέκτησαν κάποια δικαιώματα κι ελευθερίες, αλλά δεν λησμόνησαν πως ήταν μοχθηροί κι εκδικητικοί, με αποτέλεσμα να σκέφτονται πώς να εκδικηθούν τους Αιγύπτιους και τους Έλληνες, που τους κατανίκησαν σ’ εκείνο τον φοβερό πόλεμο. Κάποτε δε έφτασαν στο σημείο να ενωθούν μέσω επιμειξιών με άλλους, που βρίσκονταν στην Αίγυπτο και ήταν ληστές, λεπροί κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν να δολοφονούν αξιωματούχους και Ιερείς των Αιγυπτίων κλπ., έως ότου αποφασίστηκε η εκδίωξη τους από την Αίγυπτο… Αυτά μας λέει ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πορφύριος ο Τύριος, ένας από τους τελευταίους Αρχαίους Έλληνες Σοφούς.

http://enneaetifotos.blogspot.gr/2011/04/blog-post_21.html
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2016/12/blog-post_1.html

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  Είναι γεγονός οτι με την Ατλαντίδα έχουν ασχοληθεί πολλοί διαφορετικοί σύγχρονοι συγγραφείς με αποτελέσματα από φαιδρά έως σημαντικά. Κανείς όμως απο τους ξένους συγγραφείς δεν λαμβάνει υπ΄όψιν του την ύπαρξη και μιάς άλλης δυνάμεως την ίδια εποχή, δυνάμεως που ήταν τόσο ισχυρή που κατενίκησε τους Άτλαντες. Όλοι χρησιμοποιούν τον Πλάτωνα για να χτίσουν τον δικό τους μύθο της Ατλαντίδας αλλά τον χρησιμοποιούν επιλεκτικά αποσιωπόντας ταυτόχρονα την ύπαρξη των Ελλήνων-Αθηναίων. Ο Πλάτωνας ή λέει αλήθεια ή λέει ψέματα, δεν μπορεί να δεχόμαστε μόνο τα μεν και όχι τα δε. Η πολεμική σύγκρουση μεταξύ των πανάρχαιων Αθηναίων και των επιτιθέμενων Ατλάντων περιγράφεται στα δύο έργα του αρχαίου Αθηναίου φιλόσοφου Πλάτωνα “Τίμαιο” και “Κριτία”,

2 comments :

  1. Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ η ΝΑ ΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ.Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΟΙ...ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ "ΘΕΙΚΟ" ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ....Η ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΟΜΩΣ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΙΔΕΨΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ η ΝΕΒΡΙΔΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ....ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΡΩΘ Η ΩΓ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΗΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.

    ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΟΙ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ...ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΞΕΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"....ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΦΕΛΙΜ ΕΤΥΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΝΕΦΕΛΗ ΗΤΟΙ "Νάμα εφέλκειν εκ της Θαλάσσης" ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΞΕΒΡΑΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ....ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ...ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ.

    ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΑΧΙΜΟΝ ΕΘΝΟΣ ΘΕΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ...ΗΤΑΝ 20.000 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ "ΨΥΧΙΚΑ" ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ "ΘΕΙΚΟΙ" ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ,ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΦΟΒΕΡΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ,ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ....ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ Η ΝΙΚΗ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ "ΨΥΧΙΚΑ" ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΒΙΒΛΟ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  2. "και ν’ αρπάξουν την υπόλοιπη Γνώση και τα Μεγάλα Μυστικά της Ζωής και του Σύμπαντος"

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ...Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ "ΒΙΒΛΟ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΔΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ.ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ-ΕΝΙ=ΕΝ-ΕΝΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    "οἶμαι δὲ καὶ σύμπασα ἡ τοῦ διαλέγεσθαι πραγματεία. τὸ γὰρ ἐπισκοπεῖν καὶ ἐπιχειρεῖν ἐλέγχειν τὰς ἀλλήλων φαντασίας τε καὶ δόξας, ὀρθὰς ἑκάστου οὔσας, οὐ μακρὰ [162a] μὲν καὶ διωλύγιος φλυαρία, εἰ ἀληθὴς ἡ Ἀλήθεια Πρωταγόρου ἀλλὰ μὴ παίζουσα ἐκ τοῦ ΑΔΥΤΟΥ τῆς ΒΙΒΛΟΥ "


    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete