15.12.16

Αυτή είναι η Πέμπτη Φάλαγγα Ερντογάν στην Ευρώπη. Χρήματα, τζαμιά, ρουφιάνοι και τρόμος - Οι ιμάμηδες κατάσκοποι της Τουρκίας

Η σαφής, απλή και πικρή αλήθεια είναι ότι οι ισλαμιστές κυβερνήτες της Τουρκίας υποστήριξαν και συντήρησαν παράλληλα δίκτυα στην Ευρώπη, πρόσφεραν πολιτική, διπλωματική και οικονομική υποστήριξη σε ΜΚΟ βιτρίνες που ρόλος τους ήταν να προωθήσουν το μίσος και διεξήγαγαν μια εκστρατεία εκφοβισμού που περιόρισε την ελευθερία του λόγου στα ευρωπαϊκά έθνη που ζουν μεγάλες τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες μεταναστών, γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt) στο Turkish Minute. Ο κορυφαίος ισλαμιστής της Τουρκίας [ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] οργάνωσε με μυστικότητα κρυφά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη για να επεκτείνει την επιρροή του και να δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστηρικτών μεταξύ των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων (ιδιαίτερα εκείνων από την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Σομαλία και τα Βαλκάνια), που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του και να υπηρετήσουν τους πολιτικούς του στόχους. Πριν λίγο καιρό είδαμε πώς αυτό το δίκτυο κινητοποιήθηκε από τον Ερντογάν στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο όπου πλήθη συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στους αυτοκρατορικούς του σκοπούς. Αυτές οι διαμαρτυρίες έγιναν παράλληλα με παρόμοιες συγκεντρώσεις από νεολαιίστικα και γυναικεία παρακλάδια του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μπροστά στις πρεσβείες αυτών των χωρών στην Άγκυρα. Με αυτή την επίδειξη δύναμης ο Ερντογάν ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπαναχωρήσει στα κρίσιμα ζητήματα που προβάλλει αντίσταση.

Ενάντια στην εποικοδομητική σύμπλεξη που θα βοηθούσε τις τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες μεταναστών να ενσωματωθούν καλύτερα στα έθνη υποδοχής, το σχέδιο Ερντογάν μάλλον βασίζεται στη διατήρηση του διαχωρισμού στην καρδιά της Ευρώπης, με τη δημιουργία μιας κοινωνικής βάσης υποστήριξής του που θα είναι δύσκολο να συγκρατηθεί όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα. Χρηματοδοτεί εταιρείες βιτρίνες μέσω των οποίων διοχετεύονται μετρητά σε αυτά τα δίκτυα, χρήματα που προέρχονται από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας που φτάνουν στους προορισμούς τους με διπλωματικούς σάκους. Δεν προκαλεί έκπληξη που ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών, «τσίμπησαν» [χρηματίστηκαν]. Ορισμένοι έχουν ήδη εκτεθεί ονομαστικά και ατιμαστεί δημοσίως, ενώ άλλοι περιμένουν τη σειρά τους καθώς τελούν υπό έρευνα. Τα βάρη της Πέμπτης Φάλαγγας του Ερντογάν στην Ευρώπη σηκώνουν τρεις μεγάλοι οργανισμοί, που στήθηκαν σε πολιτική και θρησκευτική βάση. Γύρω από αυτούς υπάρχουν εκατοντάδες ΜΚΟ που κινούνται συντονισμένα όταν λαμβάνουν εντολές. Εκτός από το να συλλέγουν χρήματα και να κάνουν εντόπια στρατολόγηση, χρηματοδοτούνται γενναία από την τουρκική κυβέρνηση και υποστηρίζονται διπλωματικά και πολιτικά. Στους εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτές τις οργανώσεις προσφέρεται υποστήριξη στις δουλειές τους, υποστήριξη στις οικογένειές τους στην Τουρκία, θέσεις για τους συγγενείς τους στην τουρκική κυβέρνηση ή σε ιδρύματα που σχετίζονται με το τουρκικό καθεστώς. Παρακολουθούν τους επικριτές του Ερντογάν στην Ευρώπη και ενημερώνουν τις τουρκικές Αρχές, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι φίλοι και οι συγγενείς των αντιφρονούντων που ζουν στην Τουρκία να βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις και φυλακίσεις.

Η πρώτη μεγάλη οργάνωση του Ερντογάν στην Ευρώπη είναι η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (European Turkish Democrats-UETD), η οποία ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2004 και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η οργάνωση έχει ολοκληρωτικά καταστεί σε ισλαμιστικό λόμπι του Ερντογάν και συνεργάζεται στενά με τις τουρκικές πρεσβείες. Οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενθαρρύνονται να αφιερώνουν χρόνο σε συναντήσεις με τα στελέχη της και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της όταν βρίσκονται στην Ευρώπη. Είναι το λόμπι του Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν όποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό τους συναντά. Η UETD επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη. Η Ένωση ΜΚΟ του Ισλαμικού Κόσμου (UNIW), είναι μια ΜΚΟ ομπρέλα που ιδρύθηκε από τους ισλαμιστές της Τουρκίας το 2005 και ασχολείται με τις μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους. Σε αυτή την Ένωση συμμετέχει η περιβόητη «φιλανθρωπική» ΜΚΟ «International Humanitarian Relief (IHH)», η οποία διοργάνωνε τους στολίσκους για τη Γάζα [στους οποίους συμμετείχαν και Έλληνες «αλληλέγγυοι»] και κατηγορείται ότι μετέφερε κρυφά οπλισμό στους ισλαμιστές στη Συρία και το Ίδρυμα Ensar που ενεπλάκη σε υπόθεση βιασμών παιδιών στην τουρκική πόλη Καραμάν. Ο Ερντογάν σταμάτησε τις εισαγγελικές έρευνες που αφορούσαν και τις δύο οργανώσεις και τις προστάτεψε από πιθανές διώξεις. Η Ένωση ΜΚΟ του Ισλαμικού Κόσμου (UNIW) εξασφαλίζει την πίστη και αφοσίωση μουσουλμανικών αραβικών και αφρικανικών ομάδων στον «χαλίφη» Ερντογάν.

Στα email που διέρρευσαν του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αποκαλύπτεται ότι οι δύο οργανώσεις, η UETD και η UNIW, συνεργάστηκαν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικογένειας Ερντογάν. Σε ένα email με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2013, που στάλθηκε στον Αλμπαϊράκ από έναν άνδρα που ονομάζεται Ισμαήλ Εμανέτ, τότε επικεφαλής των οργανώσεων νεολαίας της UNIW, υπήρχε αναλυτική αναφορά των δράσεων της οργάνωσης στην Ευρώπη. Στις 19 σελίδες αναφορά του Εμανέτ, ο οποίος τώρα εργάζεται ως σύμβουλος του υπουργού Ενέργειας (πλέον) Αλμπαϊράκ, αναφέρεται ότι η UETD πρέπει να αναδιοργανωθεί ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους στόχους της ισλαμιστικής κυβέρνησης και προτείνει στενότερη συνεργασία με τους ιμάμηδες που έστειλε η Τουρκία στην Ευρώπη. Οι Τούρκοι ιμάμηδες στην Ευρώπη υπάγονται σε έναν πλούσιο οργανισμό, την Τουρκική Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DİTİB). Η DİTİB ήταν στο παρελθόν ένα απολίτικο θρησκευτικό δίκτυο. Εδώ και κάποιο καιρό έχει επίσης μεταμορφωθεί σε εργαλείο μισαλλοδοξίας, περιθωριοποίησης και αντιδυτικής προπαγάνδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μέσω αυτής ο Ερντογάν ελέγχει ένα μεγάλο δίκτυο τζαμιών στην Ευρώπη όπως και τα τεράστια χρηματικά ποσά που διαθέτει ο θρησκευτικός οργανισμός.

Καθώς η Ευρώπη ταλανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και διαιρέσεις, ο Ερντογάν έχει αρπάξει την ευκαιρία για να προωθήσει την Πέμπτη Φάλαγγά του στην καρδιά της ηπείρου. Ο Ερντογάν πλέον χρησιμοποιεί το δίκτυο ΜΚΟ και τις υπόγειες δικτυώσεις που έχει απλώσει για να πετύχει τους σκοπούς του, που δεν αποκλείουν μέχρι και δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων. Φανερά χρησιμοποιεί τη μεταναστευτική συμφωνία για να εκβιάζει την Ευρώπη, την οποία απειλεί με πλημμύρα μεταναστών. Ποιος ξέρει τι άλλο σχεδιάζει «υπόγεια». Προωθεί εξτρεμιστές και τραμπούκους στις τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και με αυτούς μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και με την Πέμπτη Φάλαγγα που έχει συγκροτήσει, η οποία θα χτυπήσει όταν έλθει η ώρα.

http://www.tribune.gr/

Θα μπορούσε να είναι σενάριο σε «οθωμανικό» τηλεοπτικό δράμα. Είναι, ωστόσο, μέρος της σκληρής νεοοθωμανικής πραγματικότητας για χιλιάδες πολίτες τουρκικής καταγωγής σήμερα στην Ευρώπη. Οπως γίνεται γνωστό μέσα από αποκαλύψεις στον τουρκικό Τύπο, η Αγκυρα έχει στήσει και χρηματοδοτεί ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών εκτός των συνόρων, που κατασκοπεύει και εκφοβίζει Ευρωπαίους πολίτες με ορμητήριο τα χιλιάδες τουρκικά τεμένη, διαδίδοντας παράλληλα τον λόγο... του Ερντογάν. Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), το ανώτατο δηλαδή κρατικό θρησκευτικό όργανο της Τουρκίας, συνέλεξε πληροφορίες για «αντιφρονούντες» σε συνολικά 38 χώρες «αξιοποιώντας» ως κατασκόπους ιμάμηδες και λοιπούς θρησκευτικούς λειτουργούς. Με βάση το εν λόγω υλικό, εν συνεχεία συνέταξε περί τις 50 εκθέσεις τις οποίες παρέδωσε στην αρμόδια επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το πραξικόπημα. Ηδη από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, γερμανικά δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) έχουν περί τους 6.000 πληροφοριοδότες μόνο στη Γερμανία, στην οποία λειτουργούν και περίπου 2.000 τουρκικά τεμένη.

Οπως αποδεικνύεται ωστόσο, το δίκτυο της τουρκικής κατασκοπείας έχει πια προσλάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Ιμάμηδες υπό τις διαταγές της Diyanet εμφανίζονται να έχουν κατασκοπεύσει πολίτες στη μισή ΕΕ: σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία κ.α. Στο στόχαστρό τους μπαίνουν κυρίως άτομα τουρκικής καταγωγής τα οποία οι ίδιοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι φιλικά προσκείμενα σε «γκιουλενιστές» ή άλλους «εχθρούς» του Ερντογάν. Μετά την πρώτη «αναγνώριση», έρχεται η ώρα του εκφοβισμού με τους «ύποπτους» να γίνονται στόχος απειλών και επιθέσεων από άλλους πρόθυμους φίλους του τουρκικού καθεστώτος. Συνολικά εκατοντάδες τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί κυρίως σε Γερμανία και Ολλανδία. Ειδικά στην Ολλανδία, το θέμα πήρε διαστάσεις προ ημερών, όταν ο 49χρονος διπλωμάτης Γιουσούφ Ακάρ, ακόλουθος της εκεί τουρκικής πρεσβείας και πρόεδρος του ολλανδικού παραρτήματος της Diyanet, βγήκε ανοιχτά μέσα από τις σελίδες του Τύπου («De Telegraaf») και ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει και στείλει φακελωμένα πίσω στην Αγκυρα... τα προσωπικά δεδομένα πλήθους Ολλανδών «γκιουλενιστών». Αντιδρώντας, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ κάλεσε χθες τον Τούρκο πρέσβη για εξηγήσεις.

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/oi_imamides_kataskopoi_tis_tourkias-64760103/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Όργια, σιλικόνη και δολοπλοκίες: H σέχτα που στηρίζει τον Έρντογαν

No comments :