04/12/2016

Τούρκος Αντιπρόεδρος: «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας» είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Καστάμονου, θυμίζοντας τα λόγια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «συνόρων της καρδιάς». Ο ίδιος είπε στη συνέχεια ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη». Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν εννοούν τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, καθώς πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. «Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία» διευκρίνισε ο ίδιος. Επίσης, θέτοντας μια ρητορική ερώτηση για το πως βλέπει την Τουρκία αφού συμφιλιωθούν με την ιστορία και τον πολιτισμό της, είπε:

«Εκεί δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός ούτε εκμετάλλευση. Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια). Γι’ αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ», είπε με σαφέστατες αναφορές στην Ελλάδα, αφού ως «απελευθερωτικό πόλεμο» οι Τούρκοι ονομάζουν την αντίστασή τους στον ελληνικό στρατό στη Μικρά Ασία που έληξε με την καταστροφή της Σμύρνης. Επίσης να σημειώσουμε εδώ ότι δεν ξέρουμε ποια σημασία δίνει στη λέξη «γκιαούρης» ο Κουρτουλμούς, να πούμε εμείς τι σημαίνει. Η λέξη γκιαούρης είναι η περσική gäur, gäbr, που σημαίνει πυρολάτρης, δηλαδή ζωροαστριστής. Οι Τούρκοι τη χρησιμοποιούν ως υβριστική ονομασία των χριστιανών με τη σημασία του «άπιστου». Ζήσαμε 400 χρόνια υπό την οθωμανική τυραννία, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη «γκιαούρης».

http://www.tribune.gr/

3 comments :

  1. Anonymous4/12/16 18:41

    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ....ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ.....ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΛΛΑ ΜΙΣΟ....ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΤΣΟΓΛΑΝΙ"....ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ "içoğlan" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙ" η "ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ"....ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΚΤΙΚΟ "ΔΑΝΕΙΟ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ "σόγλ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΟΥΛΕΙΑ"....ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΙΣ ΑΛΛΟ....ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ....ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΚΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΧΧΧΧ

    ReplyDelete
  3. Anonymous4/12/16 18:55

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΧΕΙΛΗ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ "ΑΚΟΥΣΕΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete