24.12.16

Ο Ιβάνοφ συνεχάρη τους Εβραίους για τη νίκη τους κατά των Ελλήνων (θρίαμβο κατά του σκότους, κατά του κακού ...νίκη κατά της τυραννίας) αναφερόμενος στην Χανουκά.

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, με την ευκαιρία της εβραϊκής γιορτής Χανουκά, συνεχάρη σήμερα τον Μπέρτα Ρομάνο Νίκολιτς, πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας των Σκοπίων, καθώς και όλα τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της χώρας. Γράφει στο σημείωμά του ο Ιβάνοφ: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, να συγχαρώ εσάς και τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα, για τις επερχόμενες γιορτές Χανουκά. Η Χανουκά είναι μια γιορτή της νίκης των Μακκαβαίων κατά του Ελληνο-Ασσυριακού στρατού, που έχει το συμβολισμό για τον θρίαμβο κατά του σκότους, κατά του κακού, τη νίκη κατά της τυραννίας και της ταλαιπωρίας που υπέστη ο εβραϊκός λαός. Κατά τις επόμενες οκτώ ημέρες, η κοινότητα θα γιορτάσει την ελευθερία μέσα από την ιστορία της. Γιορτάζοντας τη μνήμη αυτή του φωτός που άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί σας προωθείται την παράδοση και τις αξίες της ισότητας και της ελευθερίας».  Ο πρόεδρος προσθέτει ότι εύχεται στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας να περάσουν τις γιορτές σε ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ή ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (ΓΕΝΕΤΙΚΑ) ΟΡΚ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. (ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ).  ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΜΑΚΑΒΑΙΟΥΣ ΕΛΑΒΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΥΘΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΤΟ ΤΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΡΗΚΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΧΟΛΗ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

No comments :