29/12/2016

Η Ρωσία θέλει τη Σερβία, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο στρατιωτικά ουδέτερα κράτη - Ρωσικά ΜΜΕ για πρόεδρο Βουλγαρίας: ‘Πιστός υπηρέτης των Βρυξελλών- κατήγορος της Μόσχας’

«Μέχρι σήμερα, το Μαυροβούνιο βρίσκεται κοντά στην ένταξη στη Συμμαχία και έλαβε ανοικτή πρόσκληση, τα Σκόπια έχουν αποκλεισθεί λόγω της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα, η Σερβία δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες». Ο Σεργκέι Ζελέζνιακ, άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει τη Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να μην ενταχθούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία. Ο Σεργκέι Ζελέζνιακ (Сергей Железняк) ως εκπρόσωπος του κόμματος του Πούτιν της ‘Ενωμένης Ρωσίας’ είπε ότι αυτό είναι μέρος του ρωσικού σχεδίου Β4 (план B4 ) και ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει με εξαναγκασμό κάποιες χώρες, κυρίως το Μαυροβούνιο, να γίνουν μέλη του. «Υπάρχει μια συνέχεια της πολιτικής του Κρεμλίνου. Είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του ΝΑΤΟ, όχι μόνο για το Μαυροβούνιο, αλλά συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο Ζελένζιακ, σύμφωνα με την σκοπιανή ‘Vecer’.

Η συνέντευξη του αρχηγού του βουλγαρικού κράτους, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στη γερμανική ημερήσια εφημερίδα «Die Frankfurter Allegemeine Zeitung» που δημοσιεύθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, καλύφθηκε ευρέως από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, λόγω των κατηγοριών που απευθύνθηκαν στη Μόσχα, ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Bgnes. «Ένας πιστός υπηρέτης των Βρυξελλών, ο Πλεβνέλιεφ αντάλλαξε τη φιλία με τη Ρωσία για να προστατεύσει τα συμφέροντα της ΕΕ» έχει τίτλο το ‘Ομοσπονδιακό πρακτορείο ειδήσεων’, όπου διαβάζουμε ότι «ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατηγόρησε τη Ρωσία για όλα τα ‘θανάσιμα αμαρτήματα’. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατασπαλήθηκαν για τον Πλεβνέλιεφ: ένας πιστός υπηρέτης των Βρυξελλών που κατηγόρησε τη Μόσχα για όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα», σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Η Ροσιίσκαγια Γκαζέτα θα σημειώσει: «Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, του οποίου η θητεία λήγει τον επόμενο μήνα, προφανώς αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα την τελευταία ώρα για να γίνει λιγότερο δημοφιλής, όπως έχει καταστεί παράδοση στον ευρωπαϊκό χώρο, κατηγορώντας τη Ρωσία. Σε αυτό έχει το ‘άριστο’παράδειγμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έριξε θειάφι και φωτιά για να σπάσει στο μέγιστο τις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Μόσχας. Προφανώς οι πρόεδρο των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας δεν καταλαβαίνουν ότι το τραγούδι τους, πλέον, δεν τραγουδιέται, και οι νέοι ηγέτες θα αμφιβάλλουν προφανώς για τις επιτυχίες τους».
Η ‘Rosbalt’ εξάλλου θα σημειώσει ότι «ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την ΕΕ από τα χέρια των πρακτόρων επιρροής της, όπως είναι τα ακροδεξιά κινήματα και κόμματα, που υποστηρίζονται από τη Μόσχα σε διάφορες χώρες της Κοινότητας.
Η εφημεμερίδα ‘Ιζβέστια’ θα σημειώσει ότι ο Πλεβνέλιεφ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει τον στόχο που είχε πάντοτε η Σοβιετική Ένωση: την αποδυνάμωση της Ευρώπης και την εξάπλωση αμφιβολιών σχετικά με τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment