15/12/2016

Με ποινικό παρελθόν στην Ελλάδα Αφγανός που σκότωσε φοιτήτρια στη Γερμανία - Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είχε εκδόσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αφγανό φονιά

Ο νεαρός Αφγανός που βίασε και σκότωσε μία φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, είναι το ίδιο άτομο που πριν από περίπου τρία χρόνια καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μιας νεαρής γυναίκας στην Ελλάδα, υποστηρίζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πληροφορίες. Όπως αναφέρει ειδικότερα η SZ σε δημοσίευμά της με τίτλο «Τα ίχνη της βίας», οι έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ίχνη του 17χρονου υπάρχουν και στην Ελλάδα. «Χουσεΐν Κ, 17 χρονών, ασυνόδευτος ανήλικος από το Αφγανιστάν. Έτσι παρουσίασε στη δημοσιότητα στις 3 Δεκεμβρίου, η αστυνομία του Φράιμπουργκ, τον βιαστή και φονιά της Μαρίας Λ. φοιτήτριας ιατρικής. Μιάμιση εβδομάδα μετά τη σύλληψη του, η υπόθεση αναδεικνύεται από δεξιούς κύκλους ως απόδειξη της αποτυχίας της γερμανικής πολιτικής στο προσφυγικό», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ο άντρας προφανώς δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Πριν από περίπου τρία χρόνια καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μιας νεαρής γυναίκας στην Ελλάδα. Τώρα δεν είναι πλέον ανήλικος».

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΕΝΟΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: Αν ήταν σε λίστα υπόπτων δεν θα τον είχαμε καταχωρήσει ως "ασυνόδευτο ανήλικο πρόσφυγα". Ούτε κουβέντα για την «αβλεψία» από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που περιγράφουν σε ανακοίνωση πως άφησαν ελεύθερο τον βιαστή και φονιά.

Σοβαρότατα ερωτηματικά για τον τρόπο που αντέδρασαν τόσο οι διωκτικές αρχές, όσο και η Δικαιοσύνη, προκύπτουν στην υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε τη 19χρονη φοιτήτρια της ιατρικής στη Γερμανία. Όπως διαπιστώνεται, δεν είχε εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, πράγμα που ήταν αυτονόητο να γίνει, από τη στιγμή που θεωρήθηκε δραπέτης. Κάθε κρατούμενος που αποφυλακίζεται υπό όρους και δεν τους τηρεί, αυτομάτως θεωρείται δραπέτης και σχηματίζεται σε βάρος του σχετική δικογραφία. Πέρα δηλαδή, από το γεγονός ότι ένας βίαιος εγκληματίας έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και βρέθηκε ελεύθερος, δηλώνοντας διεύθυνση στον Αγιο Παντελεήμονα, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία για την αναζήτησή του. Αυτό, δεν έγινε, άγνωστο γιατί. Ο Αφγανός, κατά τη σύλληψή του το 2013, μετά την απόπειρα ληστείας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της φοιτήτριας στην Κέρκυρα είχε υποστηρίζει ότι ήταν 17 ετών, δηλαδή ανήλικος. Ετσι, οδηγήθηκε στο Βόλο, σε σοφρωνιστική δομή ανηλίκων απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, πριν εκτίσει την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.

Την «αβλεψία» των ελληνικών αρχών καυτηρίασε νωρίτερα σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επέκρινε δριμύτατα τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές αρχές αντιμετώπισαν τον δολοφόνο της 19χρονης Μαρίας Λ., κάνοντας λόγο για μία «ιδιαίτερα ενοχλητική διαδικασία». Ο Ντε Μεζιέρ ειδικότερα, τόνισε πως εάν το όνομα του Αφγανού ήταν στη διεθνή λίστα υπόπτων τότε και οι γερμανικές αρχές θα είχαν κινηθεί διαφορετικά και δεν θα τον είχαν καταχωρήσει στις υπηρεσίες τους ως «ασυνόδευτο ανήλικο» πρόσφυγα. Ουσιαστικά ο γερμανός υπουργός άδειασε τις ελληνικές αρχές για το γεγονός ότι δεν είχαν εκδόσει σε βάρος του δραπέτη Αφγανού ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, έτσι, δεν χτύπησε πουθενά συναγερμός όταν εκείνος κατάφερε να φθάσει στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές, πάντως, τα στοιχεία του «Χουσσεϊν» είχαν καταγραφεί στο ευρωπαϊκό σύστημα δεδομένων Eurodat τον Ιανουάριο του 2013, όταν είχε υποβάλλει αίτημα ασύλου, το οποίο είχε απορριφθεί από τις ελληνικές αρχές. Οι ίδιες πηγές επικαλούνται την ανηλικότητα του δράστη κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε στην Ελλάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τη μη έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο οποίος όταν παραβίασε τους όρους της απόλυσης από τις φυλακές, είχε ενηλικιωθεί...

http://www.protothema.gr/

2 comments :

  1. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν εξάγουμε τίποτα όμως...από εγκληματίες μία χαρά τα πάμε!


    12G

    ReplyDelete
  2. ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ.

    ReplyDelete