13/12/2016

Χανιά: Aνοιχτή εκδήλωση διαλόγου και ενημέρωσης για το "προσφυγικό"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Υ.Γ: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, (ΣΕ ΟΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ) ΩΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ. 

Η δημοτική κίνηση Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος, θέλοντας κατά κύριο λόγο να συμβάλει στο άνοιγμα και την εξέλιξη του απαραίτητου διαλόγου και της έγκυρης ενημέρωσης που οφείλεται στους δημότες από την πλευρά του Δήμου, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση. Αναγνωρίζοντας ως κύριες πτυχές του προσφυγικού ζητήματος, όπως αυτό αντανακλάται στη χώρα μας και κατ’ επέκταση αναλογεί στην πόλη μας, τη διαμονή, την παιδεία και την υγεία, θέτει αυτό το τρίπτυχο στο επίκεντρο της συζήτησης και με εξαιρετικούς καλεσμένους, με καταγεγραμμένη εμπειρία και θέσεις ευθύνης εμπλουτίζει το διάλογο.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 11π.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με τρεις διαδοχικές θεματικές:
1) Διαμονή: Φιλοξενία προσφύγων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πόσο διαταράσσεται η κανονικότητα της καθημερινότητας των δημοτών; Μεταφορά εμπειρίας από Δήμο της χώρας που με επάρκεια διαχειρίστηκε το ζήτημα
2) Εκπαίδευση: Προσφυγόπουλα στην τάξη: Πλούτος ή απειλή για τον κόσμο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας; Διαχείριση εκπαιδευτικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων που φιλοξενούν προσφυγόπουλα. Μεταφορά εμπειρίας, γνώσης και ιδεών για επαρκή και βέλτιστη εκπαίδευση όλων. Ομιλήτρια: Νέλλη Ασκούνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Στήριξη των Παιδιών των Προσφύγων.
3) Υγεία: Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αναγκών σε υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τους πρόσφυγες; Ομιλητής: Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, γιατρός, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την εκδήλωση στηρίζουν δημόσια σημαντικοί φορείς: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου-Παράρτημα Κρήτης, Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων.

Επίσης έχουν κληθεί να παρευρεθούν: ο δήμαρχος Χανίων και οι δήμαρχοι των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων του νομού, εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης καθώς και η Ένωση Γονέων Νομού Χανίων.

6 comments :

  1. Εσείς θα πάτε να προβάλετε τις αντιρρήσεις σας?


    12G

    ReplyDelete
  2. ΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ; ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ, ΑΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ , ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ , ΙΣΩΣ 1-2 ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ.

    Η ΑΣΚΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΑΡΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ: https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/18887-21-03-16-i-epitropi-gia-ti-stiriksi-ton-paidion-ton-prosfygon

    ReplyDelete
  3. εδω τωρα πρεπει να πανε 5-6 τουλαχιστον δικοι μας οργανωμενα με νομικη καλυψη για παν σταλινικον ενδεχομενον και να τους ξεφτιλισουν οτι εχουν και δεν εχουν....
    αλλα δυστυχως δεν εχουμε καταρτησμενα και ικανα στελεχη για τετοια πραγματα...μονο ο κασιδιαρης και 2-3 αλλοι στην ελλαδα μπορουν να τα κανουν αυτα. κανενας αλλος....
    και ο λαγος και παναγιωταρος που μπηκαν χτες στη τουρκοσυναξη δεν μπορεσαν να χειριστουν το ολο θεμα.....οι αριστεροι τηρησαν αψογη σταση που συνισταται σε σιωπη ειρωνια και θυματοποιηση σε τετοιες περιπτωσεις....

    ReplyDelete
  4. 50-60 γιατί 5-6 ? δεν θελω να τους ξεφτιλισω θελω να τους τρομαξω κι αστους να τσιριζουν για τους φασιστες που τους χαλαν την εκδηλωση. δε θα ηταν κακο να πεσουν και 2-3 σφαλιαρες σε αυτες τις πατσαβουρες της ολμε

    ReplyDelete
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΡΩΝΕ


    Με κεντρικό φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε. θα προχωρήσουν οι φορείς της Κρήτης στην φιλοξενία 2000 προσφύγων στο νησί με την έναρξη του 2017. Η Αναπτυξιακή θα έχει την ευθύνη για το Ηράκλειο και συνολικά για το νησί ενώ ακόμα τρεις φορείς θα αναλάβουν την υποστήριξη του έργου σε Χανιά, Λασίθι και Ρέθυμνο.

    Συγκεκριμένα η συντονιστική επιτροπή των δημάρχων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης έλαβε την πολιτική απόφαση να αναθέσει στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, της σύμβασης δηλαδή με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ γαι τους Πρόσφυγες ώστε να προχωρήσει η ενοικίαση σπιτιών ή μικρών ξενοδοχείων καθώς και τα προγράμματα σίτισης, παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μεταφοράς και εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων.

    Δορυφορικά, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή θα εμπλακούν στην υλοποίηση του έργου και η ΑΚΟΜ Ψηλορείτης (για το νομό Ρεθύμνου), η Αναπτυξιακή Λασιθίου (για το Λασίθι) ενώ για το νομό Χανίων διερευνάται η εμπλοκή της Σύμπραξης Φορέων που έχει συστήσει το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Χανίων.

    Υπενθυμίζεται πως η Αναπτυξιακή Ηρακλείου είναι φορέας της Αυτοδιοίκησης και στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχουν οι δήμαρχοι του νομού ενώ πρόεδρός της είναι ο δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

    https://www.efsyn.gr/arthro/meso-tis-anaptyxiakis-irakleioy-i-filoxenia-prosfygon-stin-kriti

    ReplyDelete
  6. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΒΛΕΠΩ...ΑΥΤΗ Η ΑΣΚΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ...ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete