8.12.16

Θα βάλω τη σημαία μας σε ελληνικές νησίδες κομπάζει Τούρκος βουλευτής

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ ΝΑ'ΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ. ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗΝ. ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ", ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΟΛΟ ΦΩΝΕΣ, ΟΛΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ, ΟΛΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ,  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΗ ΤΙΠΟΤΑ.  ή  ΠΡΑΞΤΕ ή ΣΚΑΣΤΕ. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης και τη διεκδίκηση 18 νησίδων, βουλευτής του CHP σκοπεύει να πάει με βάρκα στις ελληνικές νησίδες του Αιγαίου να στήσει εκεί την τουρκική σημαία σε μια προφανή επανάληψη κρίσης αλά Ίμια το 1996. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τανζού Οζτζάν. Σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος βουλευτής κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι κλείνει τα μάτια και δεν βλέπει ότι σε αυτές οι βραχονησίδες ‘που είναι μέρος της Τουρκίας’ κυματίζει η ελληνική σημαία. Όπως είπε θα μπει σε μια βάρκα μαζί με ανθρώπους που σκέφτονται σαν αυτόν και θα πάει στις βραχονησίδες. “Άλλωστε θα πάμε στα νησιά που είναι πολύ κοντά. Θα στήσουμε εκεί την τουρκική σημαία και την ελληνική σημαία θα την διπλώσουμε δεόντως και θα την στείλουμε με ταχυδρομείο στην ελληνική κυβέρνηση”, ανέφερε.

Ο Τούρκος βουλευτής κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι “ξέρουν καλά να κηρύττουν εθνικιστικές εκφράσεις παντού αλλά παραβλέπουν ότι η ελληνική σημαία κυματίζει στα δικά μας χωρικά ύδατα, στις βραχονησίδες οι οποίες με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο είναι εξολοκλήρου μέρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Δεν δίνουν με κανένα τρόπο νότα στην Ελλάδα λέγοντάς της ‘σήκωσε αδελφέ μου τη σημαία σου, εδώ είναι δικό μου έδαφος’”. Όπως είπε, οι ίδιοι ως βουλευτές είναι υπεύθυνοι. “Εάν η κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της εμείς θα πάμε στους πολίτες και θα τους θυμίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας ανήκουν και βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας”, ανέφερε. Είπε ακόμη ότι αυτή η ομιλία του είναι προειδοποίηση και αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα. Όπως είπε κάποιοι φίλοι του του λένε ότι θα πάνε μαζί του με τη βάρκα και κάλεσε και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, του ΑΚΡ και του ΜΗΡ αλλά και του δικού του κόμματος να πάνε μαζί του.

https://mignatiou.com/2016/12/pros-nea-imia-tourkos-vouleftis-tha-vali-tin-tourkiki-simea-se-ellinikes-nisides/

Σχετικό από τον Μ.Χατζησάββα:  Προς το «κομάντο» Τούρκο βουλευτή Tanju Özcan. Πρόσεχε, τα πολλά Red Bull πειράζουν!

2 comments :

Anonymous said...

Τη γάυδο και να την πάρουν εγώ πρόβλημα δεν έχω πάντως...για αυτό το κολόνησο δεν πολεμάω!


12G

ΙΣΧΥΣ said...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ) ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΝΗΣΟ ή ΤΟΥΣ ΟΝΤΩΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.