29/11/2016

Πέντε Έλληνες μαθητές λυκείου, ανεδείχθησαν πρωταθλητές στον παγκόσμιο σχολικό διαγωνισμό τεχνολογίας Stem «F1 In School» στο Όστιν του Τέξας.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά. (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ: https://app.box.com/s/6jd1lpyvaaqfdt9btd52)

Την πενταμελή νικήτρια ομάδα που κατάφερε να κυριαρχήσει ανάμεσα σε 39 ομάδες χώρες από 24 χώρες από κάθε άκρη του πλανήτη, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Ο Χάρης Κάλφας, ο Κυριάκος Θεοφανίδης, ο Στέλιος Μαυρομάτης, η Αγγελική Σαμαρά κι η Βασιλεία Νιαβή είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη που σχεδίασαν, κατασκεύασαν αλλά και ανέλαβαν την προώθηση της δικής τους Formula 1. «Ήταν μοναδική εμπειρία κι ευκαιρία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Σαμαρά, η οποία υπογραμμίζει ότι αυτό που θέλουν είναι να εμπνεύσουν κι άλλους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Η συνταγή της επιτυχίας τους πάντως όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Θεοφανίδης ήταν «η ομαδική δουλειά, η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας κι η αφοσίωση. Το θέλαμε πολύ». Από την πλευρά της η 16χρονη Αγγελική συμπληρώνει: «Σκληρή δουλειά, πάθος και επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας. Ο καθένας είχε την ευθύνη για το δικό του κομμάτι στο project κι έπειτα συνεργαζόμαστε. Δουλέψαμε γύρω στις χίλιες ώρες συνολικά για να ολοκληρώσουμε την εργασία. Αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε κίνητρο και σε άλλους μαθητές». Όπως τονίζουν οι νικητές του διαγωνισμού η νίκη τους είναι σταθμός για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

ΑΜΠΕ

Η ομάδα μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη κυριάρχησε και σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες από κάθε άκρη του πλανήτη!  Μετά τους αγώνες αυτόματης εκκίνησης της πρώτης ημέρας, όπου η Infinite Racing ήταν δεύτερη σημειώνοντας παράλληλα προσωρινό παγκόσμιο ρεκόρ, ήρθε η επίσης δεύτερη θέση στους αγώνες αντίδρασης. Στον μεγάλο τελικό έφτασε η Infinite αλλά και η δεύτερη ελληνική ομάδα, η Aeolus Racing. Πρόκειται για ομάδα συνεργασίας, που προέκυψε από την ένωση της Sciron από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και της White Squall Racing της Σχολής Μωραϊτη και που ήταν κι αυτή σταθερά στο Top 4 των αγωνιστικών διαδικασιών των Παγκόσμιων Τελικών. Ήταν χαρακτηριστική η έκπληξη του παρουσιαστή της διοργάνωσης και σχολιαστή της F1 στο Sky Sports, David Croft, όταν είδε πως ο τελικός θα ήταν ελληνική υπόθεση. Αυτή η μάχη, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης και έλαβε χώρα τα ξημερώματα, με νικήτρια την Infinite Racing.

Βέβαια αυτό δεν εξασφάλιζε κάτι, καθώς στο F1 In Schools οι ομάδες μαθητών προσομοιώνουν πλήρως τις λειτουργίες μίας ομάδας της Formula 1. Κατασκευάζουν αγωνιστικά αμαξίδια με άριστη αεροδυναμική απόδοση και περίπλοκα γεννημένα σε 3D εκτυπωτές εξαρτήματα, δοκιμάζονται στην αρένα του marketing και της επικοινωνίας και τέλος καλούνται να κάνουν και τις καλύτερες δυνατές παρουσιάσεις της δουλειάς τους. Όμως και εκεί η Infinite Racing αποδείχθηκε η… αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης και έτσι με συνολική βαθμολογία 852.3 πόντων, ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2016! Παράλληλα, έλαβε και δύο ειδικά βραβεία, αυτό της «Διαχείρισης Πίεσης» και εκείνο του «Καλύτερου Website».Δεδομένου πως αυτός ο θεσμός αποτελεί ένα «παράθυρο» προς την F1, είναι χαρακτηριστικό πως τις απονομές έκαναν δύο πρώην οδηγοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Alexander Rossi και ο Jean-Eric Vergne, που πρωταγωνιστούν στα IndyCars και τη Formula E αντίστοιχα. Η Aeolus Racing κατέλαβε την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη με 700.6 βαθμούς ενώ η κυπριακή ομάδα Blaze Racing Team κατετάγη 36, με 311.5 πόντους στο ενεργητικό της.

http://www.f1inschools.gr/

3 comments :

  1. ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ.

    ReplyDelete
  2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΕ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ.

    ReplyDelete
  3. Το δημόσιο θα είχε κατάληψη.
    Πάντα μου έκανε εντύπωση πως είναι δυνατόν ο μόνιμα καταληψίας στο λύκειο - πρωθυπουργός, κατάφερε να μπει στο Πολυτεχνείο. Πρόσφατα έμαθα ότι πήγε και γράφτηκε στην Βουλγαρία σε Πανεπιστημιακή σχολή (χωρίς εξετάσεις φυσικά) και έκανε "μεταγραφή" και μάλιστα στο Μετσόβιο!
    Προφανώς πτυχίο πήρε με σκονάκια...

    ReplyDelete