29/11/2016

Η Γερμανική MBDA παρουσίασε νέο όπλο Λέιζερ

Η MBDA Γερμανίας έφτασε πιο κοντά στην ανάπτυξη ενός νέου όπλου λέιζερ (LWS) μετά από μια σειρά δοκιμών παντός καιρού. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα στο στρατιωτικό πεδίο δοκιμών Putlos στη Βαλτική Θάλασσα το διάστημα 4-14 Οκτωβρίου και είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να δοκιμαστεί η δέσμη καθοδήγησης και ιχνηλάτισης του LWS της επίδειξης σε μια ακολουθία προσομοίωσης εμπλοκών εναντίων αερομεταφερόμενων στόχων,χωρίς να γίνουν πραγματικές βολές λέιζερ. Τον ρόλο των εναέριων στόχων είχαν τετρακόπτερα Drones εξοπλισμένα με πομπούς GPS,τα οποία εκτέλεσαν μια ποικιλία από δυναμικούς ελιγμούς σε διαφορετικές περιοχές για να αποδειχτεί η λειτουργικότητα του όλου συστήματος και η ικανότητα απόδοσης του βελτιωμένου συστήματος ιχνηλάτισης του LWS.Ο καταδείκτης λέιζερ της προσομοίωσης έμεινε εστιασμένος για αρκετό διάστημα πάνω στους στόχους για να προσομοιώσει καταστροφής της απειλής.

“Το σύστημα παρακολούθησε με επιτυχία όλους τους στόχους που συμμετείχαν στις δοκιμές,μερικές φορές σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες,με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια νυχτερινών δοκιμών, το σύστημα ήταν επίσης σε θέση να κάνει πρόσκτηση και παρακολούθηση στόχων ακόμα και σε συνθήκες κακής ορατότητας. Επιπλέον, κατάφερε να αντιδράσει επιτυχώς ενάντια σε προσομοιωμένη εχθρική επίθεση σμήνους, η οποία απαιτεί ταχεία εναλλαγή μεταξύ των στόχων που πλησιάζουν από διαφορετικές κατευθύνσεις”, ανέφερε στο ΙΗS Jane o Dr Markus Martinstetter, Future Systems Engineer για την MBDA Γερμανίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε εξωτερικός αισθητήρας ραντάρ για την παρακολούθηση των στόχων γιατί η πρόθεση τους αφορούσε τον πρωταρχικό ελέγχο της δυνατότητας κλειδώματος του στόχου. Για αυτό, οι εφοδιασμένοι με πομπούς GPS στόχοι, έστελναν το σήμα GPS στο LWS της επίδειξης κι αυτό με την σειρά του κλείδωνε τους στόχους με τον αισθητήρα ιχνηλάτισης.

http://defencenews.gr/

1 comment :

  1. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟ ΛΕΙΖΕΡ...ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΠΛΟ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΗΧΟΥ(ΜΕ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ η ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ)...ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΗΧΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΗΧΟΥ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete