22/11/2016

Η Ρωσία θα εξοπλίσει το πυροβολικό της με το ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsya-SV και σχεδιάζει νέο αντιαρματικό πύραυλο

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του ρώσικου πυροβολικού Matveevsky, ταξιαρχίες πυροβολικού του ρώσικου στρατού θα αρχίσουν να λαμβάνουν αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Koalitsiya-SV στο άμεσο μέλλον. Το αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsya-SV παρουσιάστηκε δημόσια πρώτη φορά τον Μαΐο του 2015 σε στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Ζυγίζει περίπου 55 τόνους ενώ διαθέτει πυροβόλο διαμετρήματος 152 mm και χρησιμοποιεί σπονδυλωτά προωθητικά γεμίσματα. To Koalitsiya-SV θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για τα μελλοντικά συστήματα πυροβολικού σύμφωνα με τον Matveevsky. "Η αυτοματοποίηση είναι ένας από τους τομείς που θέτουν σαν προταιρεότητα οι ένοπλες δυνάμεις. Η ανάπτυξη του πυροβόλου Koalitsiya-SV έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό το μοντέλο είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αυτοματοποίησης των συστημάτων πυροβολικού.» υπογράμμισε ο Matveevsky.

Δήλωσε επίσης ότι η χώρα του εργάζεται πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα που αφορά αντιαρματικούς πυραύλους που θα αντικαταστήσουν όλους τους υπάρχοντες. "Έχουμε ήδη σχεδιάσει και αναπτύξει τα νέας γενιάς αυτοκινούμενα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων, που ακολουθεί την αρχή "shot-forgot-hit", δήλωσε ο Matveyevsky. Η Ρωσία διαθέτει σήμερα δύο τύπους αντιαρματικών πυραύλων τους Khrizantema-S και Shturm-SM. Ο σκοπός τους είναι η αντιμετώπιση κινούμενων και στατικών στόχων από αέρος αλλά και στόχους εδάφους. Κύριοι στόχοι είναι τα άρματα μάχης, μικρά πλοία επιφανείας, στόχοι που πετούν σε μικρό υψόμετρο και οχυρώσεις.

http://defencenews.gr/

No comments :

Post a Comment