22/11/2016

«Συνάντηση Αθηνών: Φιλόξενες πόλεις για τους πρόσφυγες»

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΣΑΡΑ, Η ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ. ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ = ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η ...συνάντηση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Unesco και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βράβευσε για την συμβολή της στο προσφυγικό ζήτημα, την γενική διευθύντρια της Unesco, Irina Bokova. Από την κυβέρνηση απηύθυναν χαιρετισμό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ έδωσαν επίσης το παρόν στην εκδήλωση, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραδίδοντας το βραβείο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2016», στην γενική διευθύντρια της Unesco Irina Bokova, δήλωσε: «Εμείς οι Έλληνες, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να αντιμετωπίσουμε τον άνθρωπο. Η φιλοξενία και το φιλότιμο δεν μεταφράζονται γιατί έχουν ρίζα ελληνική. Η Ευρώπη με αυτές τις αρχές χτίστηκε και εκεί πρέπει να ξαναγυρίσει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε επίσης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο προσφυγικό και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά σήμερα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και κινδυνεύει. Κινδυνεύει πολλαπλώς. Κινδυνεύει από κρατικές ενέργειες, οι οποίες αγνοούν την ιστορική πραγματικότητα, επειδή ερμηνεύουν την ιστορία κατά το δοκούν. Κινδυνεύει από τον πόλεμο, από τις πολεμικές επιχειρήσεις. Κινδυνεύει ακόμη -και είδαμε τις καταστροφές- από την τζιχαντιστική τρομοκρατία, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και ένα από τα εγκλήματα είναι ακριβώς η καταστροφή μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απηύθυνε έκκληση στους εταίρους και την Unesco, λέγοντας: «Ως Έλληνες θέλουμε να πούμε στους εταίρους μας ότι πρέπει να κάνουν το αυτονόητο και η Unesco πρέπει να απαιτήσει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να μας βοηθήσουν».

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment