01/11/2016

Νέο μέτωπο κατά της Τουρκίας και του I.K από τους Σιίτες Κούρδους του Ιράν - Ρωσία, Τουρκία συμφώνησαν οι τουρκικές δυνάμεις να εισέλθουν στο Χαλέπι και να χτυπήσουν μαζί τους Κούρδους του PYD

Την 28η Οκτωβρίου 2016 στη σύγχρονη τραγωδία του Ιράκ και της Συρίας, για τους Κούρδους έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα σελίδα και αυτό επιφυλάσσει για το μέλλον μια αλλαγή στη σύγχρονη γεωγραφία της περιοχής, γράφει ρωσικό δημοσίευμα. «Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πούμε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπέστησαν ένα απροσδόκητο και οδυνηρό πλήγμα. Η επίθεση στη Μοσούλη ξεκίνησε με τους …πεσμεργκά και μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). Καθώς στο Ιράν εμφανίζονται άλλοι εχθροί προς την Τουρκία: οι Κούρδοι του Ιράν, συγχρόνως η Άγκυρα φοβάται ότι οι Κούρδοι καθοδηγούνται από την σιιτική πολιτοφυλακή των ομάδων ‘Χασίντ Σαάμπι’. Τι σημαίνει αυτό; Οι μαχητές κάτω από τη σημαία του Σιίτη Ιμάμη Χουσεΐν δηλώνει ότι ένα νέο μέτωπο θα κάνει την παρουσία του στη θέση του ‘ισλαμικού κράτους’ στην περιοχή. Είναι γνωστό ότι οι ομάδες ‘Χασίντ Σαάμπι’ (Σιίτες εχθροί της Τουρκίας) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της ιρακινής πόλης Φαλούτζα από τους Ισλαμιστές του Deash.

Οι Σιίτες πολιτοφύλακες, όχι μόνον στον ιρακινό στρατό, αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Τεχεράνη. Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Κινητοποίησης» περιλαμβάνουν όχι μόνο Σιίτες του Ιράκ κάτω από το μπλοκ ‘Μπατρ’ αλλά είναι και πάνω από 150 χιλιάδες σιίτες εθελοντές από χώρες, όπως Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία και άλλες. Τον Ιούλιο του 2016 στην ‘Χασίντ Σαάμπι’ προσχώρησαν περισσότεροι από χίλιοι Χριστιανοί εθελοντές της ταξιαρχίας «Βαβέλ» και άλλες χριστιανικές ομάδες αυτοάμυνας, γράφει το δημοσίευμα. Είναι ένα νέο μέτωπο στην περιοχή που ενδεχομένως θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Μέσης Ανατολής, έχουν επισημάνει την άνοδο και υποδοχή αυτού του κινήματος που στην ουσία είναι κατά των Σουνιτών.

Η Ρωσία και η Τουρκία έκλεισαν μια συμφωνία –ορόσημο, για έναν νέο χάρτη της Συρίας εναντίον του υποστηριζόμενου από τους Αμερικανούς κόμματος των Κούρδων PYD, που επιδιώκει έναν διάδρομο στα βόρεια σύνορα της καταστραμμένης από τον πόλεμο Συρίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. Κυβερνητικές πηγές υψηλού επιπέδου, ανέφεραν ότι θα εκπονηθεί ένας νέος χάρτης που θα συμπεριλαμβάνει τις επαρχίες της Συρίας: Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Ράκκα, Αλ Χασάκα και Ντέιρ εζ Ζορ. Η συμφωνία στην ουσία θα επιτρέψει στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις να εισέλθουν στο Χαλέπι και οι δυνάμεις του Άσαντ θα αποχωρήσουν από την πόλη. Η δημογραφική δομή θα ληφθεί ως βασικό στοιχείο σε αυτό το έργο. Η Τουρκία και η Ρωσία δεν θα αποδεχθούν ένα διάδρομο στη βόρεια Συρία που θα ελέγχεται από το προσκείμενο στο PKK, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας- PYD, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει με τις περιοχές της Αλ Χασάκα, Τελ Αμπιάντ, Άιν αλ Αράμπ (Κομπάνι), Αλ Ράι, Αζεζ, Μάρε και Αφριν μια «ομοσπονδία» ή «καντόνι» ή «αυτόνομη περιοχή». Και οι δύο χώρες θα αγωνισθούν από κοινού κατά της τρομοκρατικής ομάδας του PYD υπό την στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στη βόρεια Συρία με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», σύμφωνα με τη νέα συμφωνία. Η τουρκο-ρωσική συμφωνία προβλέπει οι περιοχές να παραδοθούν στα τοπικά στοιχεία και στις τοπικές συνελεύσεις, αφού πρώτα απελευθερωθούν από τις τρομοκρατικές ομάδες, γράφει στην αγγλική της έκδοση η Yeni Safak.

The Hellenic Information Team

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος στρατηγός θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, στρατηγό Βαλερί Γερασίμοφ σχετικά με την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών μετά τις αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, οι οποίες είχαν φτάσει στο Ναδίρ όταν η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος κρούσης Su-24 στα σύνορα με την Συρία. Είναι δεδομένο πως οι δύο αρχηγοί θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Συρία δεδομένης και της συμφωνίας στην οποία κατέληξε Άγκυρα και Μόσχα σχετικά με το Χαλέπι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τουρκικά μέσα. Το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές που υποτίθεται έχουν ή ξαφνικά θα υποχωρήσει η διαφημιζόμενη υποστήριξη των Κούρδων από τους Ρώσους…

Όταν μια εφημερίδα που θεωρείται φερέφωνο του καθεστώτος Ερντογάν και του Τούρκου προέδρου προσωπικά, εξαπολύει κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας σε βάρος των τουρκικών συμφερόντων, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι η συνέχεια μπορεί να αποδείξει έγκυρα, ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια. Η τουρκική Γενί Σαφάκ, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν πλέον τόσο τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Τουρκία, όσο και τους Κούρδους του YPG, τους οποίους οι ίδιοι χρεώνουν στο PKK, αφού ισχυρίζονται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις υποστήριξαν τις επιχειρήσεις για την κατάληψη έξι χωριών στην περιοχή του Χαλεπίου τα οποία κρατούσε ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία «Ελεύθερος Συριακός Στρατός»… που τα είχαν απελευθερώσει! Να υποθέσουμε τώρα εμείς, ότι η συμφωνία της Άγκυρας με τη Μόσχα για να επιχειρήσει στο Χαλέπι, οδήγησε σε αντίδραση της αμερικανικής πλευράς; Ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Και θα δούμε περισσότερα όπως φαίνεται το προσεχές διάστημα.

http://www.defence-point.gr/

No comments :

Post a Comment