1.11.16

Μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στο Εφετείο - Μήνυση αστυνομικών κατά ηγεσίας για τα επεισόδια στο Εφετείο

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τα τάγματα εφόδου της αριστεράς, τους κουκουλοφόρους και τους εγκληματίες που επί δύο ημέρες καταστρέφουν δημόσια περιουσία, επιτίθενται με δολοφονική πρόθεση σε πολίτες και συνηγόρους υπεράσπισης και έχουν καταργήσει στην πράξη την θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης. Βουλευτές του κόμματός μας καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα δεκάδες αδικήματα που τελούνται το τελευταίο διάστημα μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών με την απόλυτη ανοχή και υπόθαλψη των κρατικών Αρχών.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Μήνυση εναντίον της ηγεσίας του Σώματος για έκθεση των αστυνομικών σε κίνδυνο πρόκειται να καταθέσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια γύρω από το Εφετείο και τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες, παρότι επί τρεις ώρες οι αντιεξουσιαστές που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των πολυκατοικιών εξαπέλυαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να υποστούν κατάγματα από αντικείμενα που δέχθηκαν, ενώ δύο ακόμη άνδρες με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο με μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκαν από τους διαδηλωτές. «Τα επεισόδια στην περιοχή των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων, καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας. 

No comments :