09/11/2016

Πρωτοφανή γεγονότα στη Σάμο - Εξαγριωμένοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν αναίτια σε ελληνόπουλα με μαχαίρια και πέτρες

Πρωτοφανή γεγονότα με επιθέσεις εξαγριωμένων λαθρομεταναστών σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο άλλοτε φιλήσυχο νησί της Σάμου.  Η Ελλάδα θα πληρώσει πλέον πολύ ακριβά την πολιτική των ανοικτών συνόρων όχι μόνο στο τελευταίο 20μηνο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και τα τελευταία 15 χρόνια όπου εισήλθε παράνομα στη χώρα μας κάθε καρυδιάς καρύδι. Καλείται επιτέλους να υπάρξει μια υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση η οποία θα κινηθεί με προσοχή, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για να προλάβουμε τα χειρότερα από όλες τις πλευρές. Ο ρόλος του θεατή δεν προσφέρει τίποτα.

Η Σαμιακή Γνώμη αναφέρει: Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που έχει διιαμορφωθεί στη Σάμο από την συμπεριφορά πολλών λαθρομεταναστών που λόγω της μακροχρόνιας παραμονής τους στο νησί, προκειμένου να πετύχουν την μεταφορά τους στην Αθήνα, δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν! Χθες αργά το βράδυ σημειώθηκε ένταση και πάλι, με επεισόδια που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τραγωδία αφού βγήκαν ακόμη και μαχαίρια! Αναίτια ομάδα νεαρών Σαμιωτών (ηλικίας 14-17 ετών) δέχθηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα λαθρομεταναστών στην πλατεία του Δημαρχείου (δίπλα στον Δημοτικό Κήπο), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μερικών από αυτών. Μάλιστα καταγγέλεται πως κάποιοι λαθρομετανάστες είχαν στα χέρια τους και μαχαίρια!!! Οι λαθρομετανάστες, ανέφεραν ως δικαιολογία πως επιτέθηκαν στους Σαμιώτες νεαρούς διότι νωρίτερα είχαν δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους και υπέθεσαν ότι ήταν Έλληνες!!! Η ένταση αργότερα μεταφέρθηκε στον περιφερειακό δρόμο κάτω από το Κέντρο Λαθρομεταναστών όπου εκεί οι λαθρομετανάστες πετούσαν πέτρες εναντίον αυτοκινήτων της αστυνομίας και πολιτών που είχαν μαζευτεί στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί! Η κατάσταση ηρέμησε λίγες ώρες αργότερα, αφού βέβαια είχαν προκαλέσει ζημιές με φωτιές σε κάδους και σε αυτοκίνητα από τις πέτρες που πετούσαν. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής που προσπάθησαν καθ'όλη τη διάρκεια των επεισοδίων να εξομαλύνουν την κατάσταση. Από τα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο νεαρά άτομα, ένας Σαμιώτης και ένας Ιρακινός.

Το Σαμιακό Βήμα αναφέρει: Σε καζάνι που βράζει βρίσκεται η κοινωνία της Σάμου μετά το περιστατικό που συνέβη χτες βράδυ στο χώρο του ηγεμονικού κήπου και στο δημαρχιακό μέγαρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών και αυτοπτών μαρτύρων όλα ξεκίνησαν από νωρίς το βράδυ, όταν μέσα στο χώρο ομάδα μεταναστών που βρίσκονταν εντός του κήπου άρχισαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. «Κάποια στιγμή ακούστηκαν έντονες λογομαχίες και άρχισαν να τσακώνονται οι αλλοδαποί μεταξύ τους», λέει στο «Σαμιακό Βήμα» αυτόπτης μάρτυρας. Όπως μας λέει, λίγο αργότερα άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας «F*ck the police», αιτιολογώντας τις εκφράσεις τους πως μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν κρανοφόροι που κρατούσαν κοντάρια, είχε περάσει από το δρόμο του ηγεμονικού κήπου. Πέντε λεπτά αργότερα αντιλήφθηκε πως οι αλλοδαποί κινήθηκαν απειλητικά προς ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο έριξαν κάτω, και το οποίο χτυπούσαν με κλωτσιές στο σώμα του, σπάζοντας πάνω στο κεφάλι του ένα μπουκάλι κρασί. «Ένας συμπολίτης μας που βρίσκονταν στην περιοχή, βλέποντας την άγρια επίθεση που δέχονταν ο έφηβος, έτρεξε να τους χωρίσει και εκείνη τη στιγμή δέχτηκε επίθεση, τραυματίζοντας τον με κάποιο αντικείμενο -που δεν μπόρεσα να δω- στην κοιλιά», λέει στο «Σαμιακό Βήμα». Για γνωστή κατάσταση, που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα κάνει λόγο συμπολίτης μας. «Κάθε βράδυ μαζεύονται μέσα στον κήπο και καταναλώνουν αλκοόλ. Είναι και ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι. Τα παιδιά που κάθονταν στο δημοτικό μέγαρο δεν είχαν καμία ανάμειξη. Οι μετανάστες είχαν μεθύσει, λένε πως πέρασε μηχανάκι, στο οποίο επέβαιναν άνδρες με κράνη και κοντάρια και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο αγόρι», λέει συμπολίτης μας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Για το συμβάν έβγαλε ανακοίνωση και η Γενική Αστυνομική Δ/νση Βορείου Αιγαίου. Όπως αναφέρει « χθες το βράδυ, 17χρονος, κινούμενος πεζός σε υπαίθριο χώρο στην πόλη της Σάμου, δέχτηκε επίθεση από έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του». Η συνέχεια γνωστή. Οι μετανάστες κινήθηκαν αρχικά προς το κέντρο της πόλης, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Κέντρο Μεταναστών, όπου εκεί έριξαν πέτρες σε περιπολικό που είχε σπεύσει στην περιοχή, προκαλώντας ζημιές στο όχημα….  Κατά τις χθεσινές βραδινές ώρες (μετά τις 20:30), στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου, σημειώθηκαν επεισόδια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά μια εκδοχή αυτόπτη μάρτυρα, όταν μετανάστες σε κατάσταση μέθης επιτέθηκαν σε περαστικό μηχανάκι, κατά άλλη εκδοχή λόγω προκλήσεων από άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προχώρησαν σε επίθεση εναντίον συγκεντρωμένων μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή σε καθημερινή βάση. Από τη συμπλοκή υπήρξαν 2 τραυματισμοί, ενός Σαμιώτη και ενός μετανάστη, που μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σάμου.

Τα επεισόδια στον Δημοτικό Κήπο μαθεύτηκαν γρήγορα στο Hot Spot, ξεσηκώνοντας ομάδα μεταναστών, που θέλησε να κινηθεί με άγριες διαθέσεις προς το κέντρο της πόλης. Οι μετανάστες πετροβόλησαν αστυνομικό όχημα και χρειάστηκε να κληθούν τα ΜΑΤ. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν καταλυτική, για ακόμη μια φορά, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Τσιρίγος κατάφερε, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, να πείσει τελικά τους εξεγερμένους να επιστρέψουν στο εσωτερικό του Κέντρου Φιλοξενίας ενώ φωτιά που είχαν ανάψει νωρίτερα σε μεγάλο κάδο απορριμμάτων του Κέντρου έσβησε με την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι λαθρομετανάστες επανέλαβαν για πολλοστή φορά ότι θέλουν να αναχωρήσουν από το νησί, τονίζοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει ξεπεράσει τα 2.800 άτομα με δυνατότητα χωρητικότητας τα 850 (!), και την κακή ποιότητα φαγητού. Η συγκέντρωση λαθρομεταναστών κατά τις νυχτερινές ώρες στον Δημοτικό Κήπο, λίγα μόλις μέτρα από το Δημοτικό Μέγαρο, στην καρδιά της πρωτεύουσας, θα πρέπει να προβληματίσει έντονα την δημοτική αρχή που μέχρι σήμερα παρακολουθεί χωρίς καμία παρέμβαση στην περιοχή. Ο χώρος είναι θεοσκότεινος και κανείς δεν τολμά να τον διασχίσει πλέον. Απαιτείται άμεσα τοποθέτηση κατάλληλου έντονου φωτισμού και όχι να περιμένουμε μήνες για την τυχόν ανανέωση του χώρου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. Ακόμη, συχνότερη παρουσία περιπολικού της Αστυνομίας ή μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ σίγουρα θα δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας.

http://www.freepen.gr/2016/11/blog-post_745.html

No comments :

Post a Comment