17/11/2016

ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Εθνικισμός δεν είναι μόνον θεωρία, είναι και καθημερινή πράξη η οποία πολλές φορές ξεκινά από τα μικρά πράγματα. Εθνικισμός είναι τρόπος ζωής, εφαρμόστε τον σήμερα, όχι αύριο.

Με μια μικρή αναζήτηση θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα και στην εποχή των ηλεκτρονικών αγορών γίνεται παιχνιδάκι να τα αποκτήσετε στην πόρτα σας.

https://agorazoellinika.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ": Πόσες φορές σας έχει τύχει να αγοράσετε ένα προϊόν και μετά να δείτε στην ετικέτα ότι κατασκευάστηκε σε κάποια χώρα όπως η Τουρκία ή το Μπαγκλαντές και να αισθανθείτε άβολα ως εθνικιστές που δώσατε χρήματα σε ένα τέτοιο κράτος; Σίγουρα αρκετές, αλλά αυτομάτως έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων πως δυστυχώς στην Ελλάδα έχουν κλείσει όλες οι βιοτεχνίες και εκ των πραγμάτων θα αγοράζουμε προϊόντα από Κίνα κτλ. Ίσως σε δεύτερο χρόνο να σκεφτήκατε πως ακόμη και να είναι Ελληνικής κατασκευής, οι πρώτες ύλες προέρχονται ως επί το πλείστον από Κίνα κτλ. Σε τρίτο χρόνο, πιθανότατα, πέρασε από το μυαλό σας πως ακόμη και να υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα θα είναι πολύ πιο ακριβά και στις μέρες μας το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο. Αυτό αναρωτηθήκαμε και εμείς για αυτό και σε μια αναζήτηση που πραγματοποιήσαμε εντοπίσαμε, με ιδιαίτερη χαρά, τον παραπάνω σύνδεσμο με αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής προϊόντα.  Μάλιστα, με μεγάλη μας έκπληξη εντοπίσαμε ακόμη και βιοτεχνίες ρούχων που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ελληνικές πρώτες ύλες. Δεν γνωρίζουμε αν όλες οι βιοτεχνίες χρησιμοποιούν αποκλειστικά Έλληνες εργάτες (που θα ήταν το ιδανικότερο), αλλά οι περισσότερες είναι οικογενειακές επιχειρήσεις οπότε είναι και το πιθανότερο να εργάζονται εκεί οι ίδιοι. 

No comments :

Post a Comment