1.11.16

Η Διττανθρακική Σόδα ως θεραπευτικός παράγων

Σε ένα φυλλάδιο του 1924 που δημοσιεύθηκε από την Arm & Hammer Soda Company, η εταιρία ξεκινά λέγοντας: «Η αποδεδειγμένη αξία της Arm & Hammer Διττανθρακικής Σόδας ως θεραπευτικού παράγοντα φαίνεται από τα ακόλουθα στοιχεία μιας εξέχουσας προσωπικότητας της ιατρικής που ονομάζεται Δρ Volney S . Cheney, σε επιστολή του προς την Εταιρία Church & Dwight: "Το 1918 και 1919, ενώ καταπολεμούσα την γρίπη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, περιήλθε σε γνώση μου ότι σπανίως κάποιος που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο κολλούσε την νόσο, καθώς και ότι όσοι κολλούσαν αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση είχαν ήπια συμπτώματα". Το 1925 οι συνιστώμενες δόσεις από την Εταιρεία Arm and Hammer για τα κρυολογήματα και την γρίπη ήταν:
- Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, κάθε περίπου δύο ώρες.
- Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, με την ίδια συχνότητα.
- Κατά την τρίτη ημέρα από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί και βράδυ.
- Στην συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι δροσερό νερό κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία.

Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.
 
ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΛΗΨΗ ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C (ΣΚΕΤΗ, ΑΠΟ 6-10gr ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΛΗΨΗΣ/ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ,  ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ C (ΕΩΣ 100gr ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ), ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΟΡΟ ή ΕΝΕΣΙΜΗ.

No comments :