05/10/2016

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έρχεται στην Αθήνα - Πλοίο του ρώσικου στόλου στην Θεσσαλονίκη

Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα που εμπλέκουν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και με εκπεφρασμένη τη βούληση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον, γίνεται γνωστή η πρόθεση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να επισκεφτεί την Αθήνα τις ερχόμενες εβδομάδες, όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξέι Μεσκόφ. Είναι προφανές, ότι η Αθήνα «παίζει τα ρέστα της», καθώς η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι φίλοι και εταίροι υπολογίζοντας την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα στον οικονομικό τομέα, κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν διευθετήσεις σε όλα τα μέτωπα ενδιαφέροντος, με τις ελληνικές «αντιστάσεις» μειωμένες. Την ίδια στιγμή, η συμπεριφορά του Ερντογάν επιβραβεύεται ουσιαστικά και δείχνει «να του βγαίνει», το οποίο γίνεται αντιληπτό στην Αθήνα ως μέγιστη προσβολή, πέραν του ότι αποτελεί θανάσιμη απειλή για τα νόμιμα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Ο σκεπτικισμός που επικρατεί έχει οδηγήσει σε απόφαση έναρξης διπλωματικού «μαραθωνίου» για να προληφθούν τα χειρότερα και να δοθεί το μήνυμα πως δεν θα γίνουν αποδεκτές απόπειρες επιβολής τετελεσμένων που θα προσβάλουν βάναυσα την Ελλάδα και θα αδιαφορούν για τα νόμιμα συμφέροντα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται ταξίδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες που θα γίνουν προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο να διαβιβαστεί το μήνυμα ότι το να «επιτίθεται» όποιος επιθυμεί να διευθετήσει ένα ζήτημα στην κατεξοχήν ειρηνική χώρα που αποτελεί δεδομένο πυλώνα σταθερής συμπεριφοράς στην πιο ταραγμένη περιοχή και αντί αυτό να επιβραβεύεται, να καθίσταται στην πράξη «αδύνατο σημείο», δίνοντας το πιο λάθος μήνυμα του τι σημαίνει να είσαι «εταίρος και σύμμαχος».

http://www.defence-point.gr/news/?p=162186

Στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει στις 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 24 του μήνα, ένα εκπαιδευτικό πλοίο του ρωσικού στόλου που ταξιδεύει από τη Μαύρη Θάλασσα και έχει προορισμό τη βάση του, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο σκοπός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη είναι και εκπαιδευτικός αλλά και εορταστικός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ. «Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματος αλλά κατά πάσα πιθανότητα, το πλοίο θα είναι ανοικτό για επισκέψεις. Επίσης το πλήρωμα και οι τριακόσιοι δόκιμοι θα κάνουν περιήγηση στην πόλη για να μάθουν την ιστορία της περιοχής και της Θεσσαλονίκης. Εκεί πιθανόν θα γίνουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά λεπτομέρειες θα μάθουμε αργότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ποπόφ. Διευκρίνισε ότι έχουν προηγηθεί επισκέψεις πολιτικών ρωσικών πλοίων των ναυτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενώ έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη ενός ιστιοφόρου Mir. Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόξενος, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται στις 27 και 28 Οκτωβρίου και ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Θεσσαλονίκη.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous5/10/16 17:39

    Ο ΛΑΒΡΟΦ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΟΣ...ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete