11/10/2016

Ακυρώθηκε τελικά η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία - ΕΕ για τη Ρωσία: Ναι στην κουβέντα, όχι σε άρση των κυρώσεων

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η εξίσωση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αφού ακυρώθηκε τελικά η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία, καθώς οι Γάλλοι επέμεναν να διεξαχθούν αποκλειστικά συνομιλίες για το θέμα της Συρίας και ουσιαστικά απαγόρευσαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν να εγκαινιάσει έναν καινούριο ρωσικό ορθόδοξο καθεδρικό ναό και να επισκεφθεί μια έκθεση ρωσικής τέχνης… Μετά από τη γαλλική πρόταση για την πραγματοποίηση αποκλειστικά επίσκεψη εργασίας, το Κρεμλίνο προέβη στην ανακοίνωση της αναβολής της επίσκεψης. Υπενθυμίζεται, ότι ιστορικά, Παρίσι και Μόσχα διατηρούσαν μια «ειδική σχέση» που ξέφευγε από το ατλαντικό πλαίσιο, κάτι το οποίο δείχνει να τελειώνει, προσωρινά τουλάχιστον, εξαιτίας του προβλήματος της Συρίας. Να σημειωθεί επίσης, ότι η γαλλική πλευρά αναζητά τρόπους ώστε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου, με διακηρυγμένο στόχο τις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία και η Μόσχα να μην αντιμετωπιστεί ως παρίας, ταυτόχρονα όμως κάλεσε να συνεχιστεί η πίεση που ασκείται στο Κρεμλίνο εξαιτίας των ενεργειών της στην ανατολική Ουκρανία και στη Συρία. Ο Σουλτς σημείωσε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η εφημερίδα Passauer Neue Presse πως αναμένει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παραμείνουν σε ισχύ, διότι δεν έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις για να αρθούν, κυρίως η εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ερωτηθείς εάν η ΕΕ είναι πιθανό να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω της στρατιωτικής υποστήριξης που προσφέρει στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, εκτίμησε στην ίδια εκδήλωση πως σε αντίδραση μπορεί να παραταθούν οι κυρώσεις οι οποίες ήδη εφαρμόζονται.

http://www.defence-point.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ "ΔΟΓΜΑΤΟΣ", ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ-ΝΟΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΚΑΛΑ ΠΑΙΞΑΤΕ, ΚΑΛΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ, ΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΝΕΟ-ΧΙΠΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

No comments :

Post a Comment