11/10/2016

Αίγυπτος: Ραντάρ AN/MPQ-64F1 Improved Sentinel

Την έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της πιθανής πώλησης στην Αίγυπτο, μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS: Foreign Military Sales), ραντάρ AN/MPQ-64F1 Improved Sentinel και συναφούς εξοπλισμού και υπηρεσιών εκπαίδευσης και υποστήριξης, ανακοίνωσε η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA: Defense Security Cooperation Agency). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τύπου η εκτιμώμενου ύψους 62,7 εκατ. ευρώ πιθανή πώληση αφορά οκτώ ραντάρ AN/MPQ-64F1 Improved Sentinel, λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης, ανταλλακτικών και εξοπλισμού υποστήριξης, τεχνικής βιβλιογραφίας, σταθμών ασυρμάτου VRC-92E SINCGARS (Single Channel Ground and Airborne Radio System), 16 τροχοφόρων (4×4) οχημάτων παντοδαπού εδάφους HMMWV M1152 με συλλογές μεταφοράς κλωβού και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ανάδοχο. Τα ραντάρ πρόκειται να ενσωματωθούν στο ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας της Αιγύπτου και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου δεν αναμένεται να αντιμετωπισθούν προβλήματα για την ομαλή επιχειρησιακή αξιοποίησή τους. Κύριος ανάδοχος του προγράμματος είναι η εδρεύουσα στο Fullerton της Καλιφόρνια, Thales Raytheon Systems και δεν έχουν γίνει γνωστά προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση της πιθανής πώλησης.

http://www.defence-point.gr/news/?p=162633

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑΤΙ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ; ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΟΡΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ semistealth". ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ F-35 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ "ΑΟΡΑΤΟ". ΑΣ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥΜΕ. ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΝ ΟΛΗ Η Β.ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ/ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ; Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΒΟΡΕΙΩΣ;

(ΞΑΝΑ) ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ: Συμφωνία ΔΝΤ-Αιγύπτου: Χρηματοδότηση 12 δισ. από το Ταμείο για το Κάιρο.

No comments :

Post a Comment