27/10/2016

Επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση Σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών

«Χωρίς μια αποτελεσματική Υπηρεσία Πληροφοριών, ένας διοικητής είναι σχεδόν ολότελα τυφλός και κουφός». (Harold Rupert Leofric George Alexander)

Οι κατακλυσμιαίες αλλαγές στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας που σηματοδοτούν ουσιαστικά την επαναχάραξη των συνόρων της περιοχής καθιστούν επιτακτική ανάγκη την αποτελεσματική συλλογή, ανάλυση και αξιοποίηση στρατιωτικών πληροφοριών. Εκ των πραγμάτων, αυξημένη είναι και η ανάγκη για έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η συλλογή πληροφοριών αποσκοπεί στην έγκαιρη και ακριβή ανίχνευση των σχεδίων, των δυνατοτήτων και των προθέσεων του αντιπάλου. Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με την έκρηξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ο συντριπτικός όγκος των πληροφοριών συλλέγεται από ανοικτές πηγές (Open Source Intelligence: OSINT) όπως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το Διαδίκτυο. Γεγονός παραμένει ότι η αυξανόμενη ενασχόληση της υποχρηματοδοτούμενης ΕΥΠ με τα ζητήματα ασφαλείας-αντικατασκοπείας-αντιτρομοκρατίας έχει δημιουργήσει ένα κενό στην ροή πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, επιβάλλοντας την άμεση ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών:
  • Συγκρότηση Σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών και αναβάθμιση της Διακλαδικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ).
  • Επέκταση των Σχολείων Πληροφοριών-Αντιπληροφοριών από την Διακλαδική Σχολή Πληροφοριών (ΔΙΣΧΠΛΗ) και των Σχολείων Ξένων Γλωσσών από την Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών (ΣΣΞΓ) με έμφαση στην εκμάθηση της Τουρκικής και Αραβικής.
  • Τροποποίηση της Πάγιας Διαταγής του ΓΕΣ «περί Χρόνου Δκσεως των Αξκών» προκειμένου τα στελέχη του Στρατού Ξηράς με ειδίκευση στις Πληροφορίες να συμπληρώνουν τον απαιτούμενο Χρόνο Διοικήσεως, υπηρετώντας σε θέσεις Πληροφοριών, αντί να μετατίθενται σε θέσεις άσχετες προκειμένου να συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο Χρόνο Διοικήσεως.
  • Θέσπιση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για τη διεξαγωγή πληροφοριακών επιχειρήσεων στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη δικτύων συλλογής πληροφοριών από ανθρώπινες πηγές (Ηuman Intelligence: HUMINT) συγκαταλέγεται στις πλέον απαιτητικές αποστολές μιας υπηρεσίας πληροφοριών.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://e-amyna.com/

4 comments :

  1. ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ... ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ...;;; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΝΕΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΛΠ... ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΘΕΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

    ReplyDelete
  2. @14:42
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  3. "Οι κατακλυσμιαίες αλλαγές στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας που σηματοδοτούν ουσιαστικά την ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ της περιοχής"

    ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΗΞΕΡΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.!!!ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ,ΡΕ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ...ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ;;;ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΘΕΣΗ 80 ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ P.Cνούλη ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ;;ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ;;;ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ;;ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΓΑΙΟΥ....ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!ΜΗΠΩΣ Ο "ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;;

    ΑΠΟ ΤΟ 2006 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ S-300 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΤΕ.."ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ." ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ;;

    ΤΟ 1999 ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ε.Σ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ...ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΗΤΑΝ Η ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ,ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ,ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.....ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ..ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ,ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ...ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ...ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣκ.λ.π ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΡΙΘΗΚΕ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.!!!

    ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  4. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΑ....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,Η ΕΣΤΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ;;ΚΑΙ Η ΕΥΠ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.!!!Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ(ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ "ΔΙΚΟΥΣ" ΜΑΣ.!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete