17/10/2016

Ο Ερντογάν ΔΕΝ ζήτησε δημοψήφισμα για τη Θράκη, απλά ...ενδιαφέρεται για αυτήν.

Σε άνευ προηγουμένου γκάφα υπέπεσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων, ανασκευάζοντας μετά από πολλές ώρες τις δηλώσεις που φερόταν να έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δημοψήφισμα στη Θράκη, αμφισβητώντας ταυτόχρονα την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης, νησιών του Αιγαίου και την κατάσταση στην Κύπρο. Δηλώσεις οι οποίες έτσι όπως μεταδόθηκαν προκάλεσαν εύλογα θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα και παρολίγο να προακέσουν διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία, αναφέρει η Ημερησία. Στο διορθωτικό τηλεγράφημα που εστάλη το απόγευμα δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «δημοψήφισμα» στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, αλλά η αναφορά της λέξης αποδίδεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Σαμπάχ, για επεξήγηση του «Εθνικού Συμβολαίου» των Τούρκων το 1920.

Μετά τις εξελίξεις αυτές το ΑΜΠΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο “Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο” το ΑΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή. Μιχάλης Ψύλος”

http://mignatiou.com/

Σε διορθωτική του δήλωση πριν από λίγο το ΑΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι ο Ταγιπ Ερντογάν δεν μίλησε για δημοψήφισμα στην Δυτική Θράκη. «Τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο» αναφέρει το τηλεγράφημα. Αυτό που έγινε, είναι ο συντάκτης του άρθρου να αποδώσει τα σχόλια του τουρκικού Τύπου (της Σαμπάχ) που αναφέρονταν στο Εθνικό Συμβόλαιο που είχε αποφασιστεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση το 1920. Εκεί η Σαμπάχ παρέθετε τα όσα είχαν αποφασιστεί, μεταξύ των οποίων και η φράση «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα». Αυτή η φράση αποδόθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο κύριος Νίκος Παππάς γνωρίζει κάτι για το θέμα; Μπορεί να μας ενημερώσει ποιος φταίει; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια τραγικά λάθη; Ο κύριος Ψύλος που διορίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ως γενικός διευθυντής τι έχει να πει; Τις ευθύνες του έχει και ο Νίκος Κοτζιάς. Προσπαθούν να μαζέψουν τις δηλώσεις Ερντογάν μετά τον σάλο που προκλήθηκε και βγαίνει το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ για να πει «κάναμε λάθος στην μετάφραση». Αυτό εν μέρει ισχύει καθώς όπως φαίνεται και από το πρωτότυπο στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δεν μίλησε για «δημοψήφισμα» όμως μίλησε για όλα τ’αλλα.

http://www.makeleio.gr/

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΜΠΕ

Ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε είπε: "Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας". Ο Ερντογάν είπε επίσης πως το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη, τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. "Η απόφαση του 1920 αναφέρει ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου".

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς. Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. "Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας"'

    ΕΡΝΤΟΓΑΝ....ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΡΑΤΣΑ ΦΥΛΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΝΕΝΕΣΕΩΣ....ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ/ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ.!!Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΦΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΕΠΟΝΤΑ.!!ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝ ΖΩΗ.....ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ...ΦΥΛΟ...ΧΡΩΜΑ...ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ Η ΝΕΜΕΣΙΣ.!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete